DUELUL FOSTILOR PREMIERI AI FRANTEI PENTRU PREZIDENTIALE.FRANCOIS FILLON,FOSTUL PREMIER FRANCEZ A CASTIGAT IN FATA LUI NICHOLAS SARKOZY,CARE A FOST ELIMINAT!

21 Noi

Fostul premier francez Francois Fillon (foto) a câştigat detașat primul tur de scrutin al alegerilor primare organizat duminică pentru desemnarea candidatului dreptei la președinția Franței.

Francois Fillon și fostul premier Alain Juppe, clasat pe locul doi, se vor confrunta în turul al doilea, în timp ce fostul președinte Nicolas Sarkozy a fost eliminat, duminică, în primul tur al alegerilor primare.

Conform rezultatelor parțiale din 9.437 dintre cele 10.229 de birouri de vot, Francois Fillon a obținut 44,2%, Alain Juppe28,5%, Nicolas Sarkozy – 20,6%.

Echipa de campanie a lui Juppe a admis că o cursă împotriva lui Fillon în al doilea tur de scrutin va fi mai dificilă decât ar fi fost una împotriva lui Sarkozy.

Participarea la vot a fost peste aşteptări, peste 4 milioane de alegători.

Fostul premier Fillon a stagnat de la începutul campaniei, săptămâni la rând, în jurul pragului de 12% din intenţiile de vot. Însă în ultima perioadă a urcat vertiginos în sondaje. Poziţia sa a fost consolidată în special după ultima dezbatere, de joi, în care performanţa sa a fost foarte apreciată de electorat.

Potrivit celor mai recente sondaje publicate înainte de scrutin, Juppe era preferat de circa 35% dintre alegători, Sarkozy de circa 30%, iar Fillon de circa 27%.

În Franţa există circa 44,8 milioane de persoane cu drept de vot. La primarele socialiste din 2012, au votat 2,6 milioane de alegători.

În condiţiile în care socialiştii francezi sunt profund divizaţi şi este puţin probabil ca politicianul pe care îl vor propune să treacă de primul tur de scrutin, învingătorul primarelor de dreapta ar urma să intre în al doilea tur de scrutin împotriva liderei Frontului Naţional, de extremă-dreapta, Marine Le Pen. Sondajele afirmă deocamdată că Le Pen va pierde, astfel că reprezentantul dreptei este favorit pentru a deveni viitorul preşedinte al Franţei.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: