FOSTUL MINISTRU AL EDUCATIEI,ALEXANDRU ATHANASIU,URMARIT PENAL IN DOSARUL „MICROSOFT 2!”

21 nov.

Fostul ministru al Educaţiei Alexandru Athanasiu a venit luni la DNA pentru a fi audiat în dosarul „Microsoft 2”.

Update: Alexandru Athanasiu a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în dosarul „Microsoft 2”.

La ieşirea de la DNA, fostul ministru a spus că procurorii nu îi aduc nicio acuzaţie că ar fi luat vreun leu în cazul licenţelor IT pentru şcoli.

Athanasiu a mai declarat că nu a dat o declaraţie în dosar, pentru că trebuie să vadă pe larg acuzaţiile, urmând să revină în faţa anchetatorilor petnru a fi audiat.

Fostul ministru al Educaţiei a plecat de la DNA după aproape două ore, el reafirmând că nu este vinovat şi că procurorii nu îl acuză că a luat mită, ci doar că a semnat hotărârea de guvern care prevedea că se acordă gratuit licente pentru computerele din şcoli.

Alexandru Athanasiu a ajuns la DNA cu puţin înainte de ora 12.00, el spunând că este pregătit de orice, dar ştie că este nevinovat.

„În anul în care s-a adoptat hotărârea de guvern nu exista articolul care prevedea abuzul în serviciu. (…) Viaţa îşi oferă multe surprize, dar când te ştii absolut curat…”, a spus Athanasiu.

El a precizat că, în calitate de ministru al Educaţiei, a semnat o Hotărâre de Guvern, care prevedea că se acordă gratuit licente pentru computerele din şcoli.

„Noi am primit gratuit un număr de 110.000 de licenţe pentru computerele din şcoala românească. (…) Le-a dat gratuit Secretariatul General al Guvernului, domnul Bejinariu. (…) Deci, Ministerul nu are niciun prejudiciu, le-a primit gratuit şi, prin contracte de comodat, le-a distribuit în şcoală”, a precizat Athanasiu

În dosarul „Microsoft 2” a fost audiat luni la DNA Ovidiu Artopolescu, fost manager al Microsoft România şi fost secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor.

De asemenea, fostul director al companiei Microsoft Silviu Hotăran a fost luni la DNA, pentru a fi pus sub acuzare în dosarul „Microsoft 2”.

În dosarul “Microsoft 2” sunt cercetate mai multe persoane, printre care şi foştii miniştri Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Şerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Daniel Funeriu şi Adriana Ţicău, aceştia fiind suspectaţi de abuz în serviciu legate de aprobarea unor proiecte pentru licenţe Microsoft.

În septembrie 2014, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală foştilor miniştri.

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licenţe Microsoft, din 15 aprilie 2004, a fost încheiat astfel încât a asigurat posibilitatea deturnării unui discount de 47 la sută acordat de Microsoft în considerarea Guvernului şi, implicit, permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate, susţin anchetatorii. Persoane din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: