REUTERS. LA SUMMITUL APEC DE LA LIMA:BARACK OBAMA FATA IN FATA CU VLADIMIR PUTIN!

21 Noi

Preşedintele american Barack Obama şi cel rus, Vladimir Putin, au discutat la summitul APEC duminică, la Lima, înainte de o reuniune cu alţi lideri din zona Asia-Pacific, relatează Reuters.

Cei doi au discutat câteva minute, după care şi-au strâns mâna, potrivit jurnalistului AFP aflat la faţa locului.

“S-au salutat la începutul reuniunii şi au discutat pentru foarte scurt timp”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, fără a oferi alte precizări.

Potrivit Casei Albe, Barack Obama i-a spus omologului său rus că Moscova trebuie să-și respecte angajamentele prevăzute de acordul de la Minsk.

Totodată, Obama i-a spus lui Vladimir Putin în cadrul discuției de la Lima că miniștrii de externe ai celor două țări trebuie să continue inițiativele pentru reducerea violențelor din Siria.

Liderii celor 21 de ţări din Asia-Pacific s-au întâlnit în weekend la Lima, pentru a discuta despre provocările economice mondiale, înainte a adopta o declaraţie prin care şi-au reafirma angajamentul de a continua integrarea lor economică, ridicând barierele comerciale.

Relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite sunt la cel mai scăzut nivel după Războiul Rece, în special din cauza diferendelor în privinţa războiului din Siria şi a situaţiei din Ucraina.

Washingtonul a avertizat sâmbătă regimul de la Damasc şi pe aliatul său rus în legătură cu escaladarea violenţelor în oraşul Alep, divizat între cartiere controlate de guvern şi cartiere controlate de rebeli.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: