CURTEA DE APEL PLOIESTI A DECIS:FOSTA SEFA A AEP,ANA MARIA PATRU RAMANE IN AREST PREVENTIV!

22 nov.

Curtea de Apel Ploiești a decis ca fosta președintă a Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, să rămână în arest preventiv.

Pătru este acuzată de trafic de influență și spălare de bani.

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, miercuri după-amiază, de Tribunalul Prahova în acest dosar.

Ana Maria Pătru a primit de la compania Siveco România contravaloarea unui apartament în Bucureşti, în anul 2009, iar doi ani mai târziu a pretins de la aceeaşi firmă contravaloarea unui autovehicul Land Rover, model Range Rover Sport, primind 15.000 de euro, în schimbul contractelor obţinute de SIVECO cu AEP, se arată în motivarea instanţei care a decis arestarea preventivă a acesteia.

Potrivit instnaşei, în perioada aprilie-iunie 2008, A.M.P. (Ana Maria Pătru – n.r.), în calitate de vicepreşedinte al A.E.P. – funcţie cu rang de secretar de stat – a pretins de la reprezentanţii SC S. R. SA (Siveco România SA – n.r.) contravaloarea unui apartament şi a primit, în cursul anului 2009, suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea imobilului-apartament cu nr.(…), situat în (…), promiţând în schimb că va susţine derularea în bune condiţii a contractului nr. 80703/25.04.2008 încheiat de SC S. R. SA cu A.E., precum şi că va susţine acelaşi agent economic pentru obţinerea şi derularea unor contracte viitoare cu instituţia publică precizată, fapt care s-a şi realizat.

La trei ani de la atribuirea acestui contract, Ana Maria Pătru a cerut tot reprezentanţilor Siveco contravaloarea unui autovehicul Land Rover, model Range Rover Sport, din care a primit 15.000 de euro, se precizează în încheierea de şedinţă a Tribunalului Prahova.

”Totodată, s-a mai reţinut că, în cursul anului 2011, în calitate de vicepreşedinte al A. E. P. – funcţie cu rang de secretar de stat – a pretins de la reprezentanţii SC S. R. SA contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover model Range Rover Sport şi a primit de la reprezentanţii agentului economic precizat suma de 15.000 euro – echivalentul a 61.765,50 lei, promiţând în schimb că va susţine derularea în bune condiţii a acordului cadru de servicii nr. 4595/29.08.2011 şi a contractului subsecvent de servicii nr. 1 din data de 30.08.2011, cu denumirea Acord cadru de servicii pentru realizarea sistemului informatic al registrului electoral încheiate de asocierea SC S. R. SA – în calitate de lider şi SC A. S. SRL cu A.E.P., precum şi că va susţine SC S. R. SA pentru obţinerea şi derularea unor contracte viitoare cu instituţia publică precizată, fapt care s-a şi realizat”, motivează judecătorii.

Este vorba, conform unor surse apropiate anchetei, de un contract în valoare de peste 11 milioane de lei câştigat de SIVECO România.

De altfel, fostul şef al companiei Siveco România, Irina Socol, este cercetată pentru cumpărare de influenţă în dosarul fostului preşedinte al AEP, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: