GAULEITERUL NAZI,KLAUS WERNER JOHANNIS ESTE „INGRIJORAT”CA TINERII VOR SA MUNCEASCA IN STRAINATATE!

22 nov.

Klaus Iohannis

Aflat în vizită la Antibiotice Iaşi, Klaus Iohannis a declarat că există teoretic proceduri de angajare, dar că problema o reprezintă criteriile, respectiv abilităţile şi competenţele.

Preşedintel a mai spus că nu ar trebui să existe o diferenţă mare între angajările din sistemul public şi cele din zona privată.

”Teoretic avem proceduri de angajare, dar problema este de a rafina criteriile până ce angajarea se face pe bază de abilităţi şi competenţe”, a afirmat şeful statului,

El a adăugat că nu ar trebui să existe o diferenţă mare între angajările din sistemul public şi cele din zona privată.

”La teorie suntem tari, dar practica ne pune probleme. Astfel de exemple pozitive cum sunt cele de la Antibiotice trebuie cunoscute şi prezentate”, a mai spus Iohannis.

El a precizat că în România sunt tineri ”foarte talentaţi şi capabili”, că există universităţi bune, dar ”îngrijorător” este faptul că mare parte dintre tineri îşi doresc să plece să lucreze în străinătate.

”Trebuie să-i atragem pe tineri, contează şi venitul, dar şi cariera, dacă reuşim să avem un sistem performant pe bază de meritocraţie, vom reuşi să-i atragem pe tineri. Reinstaurarea meritocraţiei adevărate este calea spre a convinge tinerii să rămână acasă”, a spus şeful statului.

Potrivit acestuia, cercetarea trebuie privită ca o investiţie în viitorul României, iar tinerii trebuie încurajaţi să facă cercetare, iar cei plecaţi să se reîntoarcă acasă.

La finalul dezbaterii organizate la Antibiotice Iaşi, la care au participat angajaţi ai societăţii şi reprezentanţi ai sistemului de sănătate ieşean, Iohannis a primit de la conducerea fabricii medalia aniversară ”60 de ani de continuitate şi performanţă românească”.

După vizita de la fabrica Antibiotice, preşedintele Iohannis va participa la o întâlnire privind industria IT din Iaşi.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: