LA ORDINUL PENALULUI KLAUS WERNER JOHANNIS”DER TEUFEL”,DNA LOVESTE PUTERNIC IN PRIMARUL BRASOVULUI GEORGE SCRIPCARU CARE L-O AJUTAT PE „MUTU” SA AJUNGA GAULEITERUL LANDULUI ROMANIA!

23 nov.

Imagini pentru IOHANNIS,SCRIPCARU POZE

 

Direcția Națională Anticorupție (DNA) continuă să fie pe urmele primarului municipiului Brașov, George Scripcaru.

Procurorii anticorupție l-au trimis în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul în care este acuzat că l-ar fi pus pe directorul Regiei Autonome de Transport (RAT) Brașov să cumpere patru autoturisme Škoda pentru primărie.

Astfel, Regia Autonoma de Transport (RAT) Brasov a achizitionat succesiv patru autoturisme Skoda, clasa de varf, pentru ca primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, dorea sa conduca noul model aparut, de fiecare data cu un motor mai puternic, ajungandu-se in situatia absurda ca „masina primarului” sa aiba mai multi cai putere (CP) decat un autobuz aflat in proprietatea regiei, se arata in rechizitoriul prin care edilul a fost trimis in judecata de DNA, potrivit Agerpres.ro

Mai mult, potrivit documentului, in timpul mandatelor sale, Scripcaru si-a constituit un aparat administrativ la nivelul primariei format din persoane obediente care au actionat potrivit intereselor sale personale si nu ale unitatii administrativ teritoriale.

Procurorii spun ca Scripcaru a profitat atat de legatura cu fostul director RAT Brasov, persoana care executa intocmai ordinele sale, dar si de influenta pe care o exercita asupra acestuia, atat direct, cat si indirect prin intermediul Consiliului de Administratie, determinand decizii potrivit intereselor sale. Ulterior, in 2013, la conducerea RAT Brasov a venit inculpatul Cristian Radu care a continuat practicile nelegale pentru a castiga increderea si bunavointa lui Scripcaru.

Conform datelor din rechizitoriu, in privinta achizitionarii de catre RAT Brasov de autoturisme cu dotari de lux care erau folosite de Scripcaru, s-a ajuns la „situatia absurda” in care masina edilului sa aiba mai multi cai putere decat un autobuz.

„In aceste imprejurari directorul RAT Brasov a achizitionat succesiv 4 autoturisme marca Skoda, clasa de varf, pentru simplu motiv ca inculpatul Scripcaru George dorea sa schimbe modelul pe care-l utiliza cu noul model aparut, de fiecare data cu un motor mai puternic, ajungandu-se in situatia absurda ca ‘masina primarului’ sa aiba mai multi CP (cai putere) decat un autobuz aflat in proprietatea RAT Brasov. Pentru a da aparenta de legalitate acestor utilizari s-a intocmit un contract de comodat intre RAT si Primaria Brasov, care a fost prelungit cu acte aditionale la fiecare noua achizitie, societatea suportand toate cheltuielile rezultate din utilizarea autoturismului (impozite, asigurari, reparatii, revizii, dotari)”, se arata in rechizitoriu.

DNA noteaza, totodata, ca, in 2004, dupa ce a devenit primar, George Scripcaru a refuzat sa utilizeze masina fostului primar si, neputand sa achizitioneze alta, date fiind limitele prevazute de lege, a cerut sa se achizitioneze in numele RAT Brasov un autoturism marca Skoda pe care sa-l utilizeze, ulterior dand dispozitii pentru achizitionarea altora, atunci cand aparea un model nou, pretinzand dotari de lux, care depaseau necesitatile uzuale ale RAT si pe care o autoritate sau institutie publica nu ar fi putut sa le solicite vreodata ca dotari ale autovehiculelor din parcul auto.

Printre dotarile de lux pe care masinile utilizate de primarul Brasovului le aveau, anchetatorii mentioneaza compartiment frigorific, volan de piele, sistem de navigatie, tapiterie de piele, senzori de parcare, scaune incalzite si sistem de sunet cu 10 difuzoare.

„Din (…) a rezultat faptul ca Scripcaru George a fost unicul utilizator al celor 4 autoturisme marca Skoda Superb achizitionate de RAT, acestea intrand in posesia angajatilor Regiei numai pentru revizii, reparatii curente, in masura in care un angajat (…) nu o prelua chiar el direct de la Primarie. Mai mult, in cazul ultimului autoturism Scripcaru George a pretins ca la momentul preluarii pentru revizii sau ITP masina sa fie condusa de un sofer cu experienta pe astfel de vehicule (cutie automata, motorizare). Masinile au fost folosite exclusiv de primar in interesul sau personal, obtinand astfel un folos necuvenit”, spun procurorii.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: