CE FACI KLAUS?,COMUNICAT DNA.MIHAIL VLASOV,FOST PRESEDINTE CCIR,FIICA SA,INGRID VLASOV,SOTUL ACESTEIA MARIAN NEDELCU TRIMISI IN JUDECATA,DAR…LIPSESTE PENALA ALINUTZA BORGHIU-ISAR IMPLICATA IN ACEST DOSAR!

24 Noi

Imagini pentru VLASOV,GORGHIU POZE

 

DNA l-a trimis în judecată într-un al treilea dosar pe Mihail Vlasov, la data faptelor președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României – CCIR, în prezent deținut în altă cauză.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi, el este acuzat de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii unor foloase (11 acte materiale), delapidare (17 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată (nouă acte materiale), în formă continuată.

Alături de Mihail Vlasov, pentru fapte similare, au mai fost deferiți justiției fiica sa — Ingrid Vlasov, soțul acesteia — Marian Nedelcu, la data faptelor administrator al unei societăți, Rodica Luiza Grigorescu, la data faptelor secretar general CCIR, Mariana Rodica Suciu, la data faptelor director general la SC Romexpo SA, și Nicolai Zdrobici.

În această cauză, luna trecută, Cornelia Liliana Ștefănescu, șefă a Cancelariei CCIR, a încheiat cu procurorii anticorupție un acord de recunoaștere a vinovăției.

Comunicat DNA

„În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1572/VIII/3 din 8 octombrie 2015, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare libertate, a inculpaților:

MIHAIL VLASOV, la data faptelor președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României – C.C.I.R., în prezent deținut în altă cauză, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii unor foloase, în formă continuată (11 acte materiale),
– delapidare în formă continuată (17 acte materiale),
– fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (9 acte materiale),

VLASOV ELENA INGRID, fiica inculpatului Vlasov Mihail, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la delapidare în formă continuată două acte materiale),

NEDELCU MARIAN, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale și soț al inculpatei Vlasov Elena Ingrid, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la delapidare în formă continuată (cinci acte materiale),
– fals în înscrisuri sub semnătură privată (două acte materiale),

GRIGORESCU RODICA LUIZA, la data faptelor secretar general al Camerei de Comerț și Industrie a României – C.C.I.R., pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– delapidare în formă continuată (patru acte materiale),
– fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (trei acte materiale),

SUCIU MARIANA RODICA, la data faptelor director general la S.C. ROMEXPO S.A. pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– delapidare în formă continuată (cinci acte materiale),
– fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei acte materiale),

ZDROBICI NICOLAI, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la delapidare în formă continuată (două acte materiale)
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (două acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2008-2014, inculpatul Vlasov Mihail, în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României – C.C.I.R., abuzând de funcția deținută și de influența dobândită în această calitate, a întreprins demersuri pentru obținerea unor foloase materiale personale și pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituției pe care o reprezenta. Astfel, a adus grave prejudicii atât Camerei de Comerț și Industrie a României cât și S.C. Romexpo S.A. la care C.C.I.R. este acționar majoritar.
După ce a preluat conducerea C.C.I.R., inculpatul Vlasov Mihail a întreprins acțiuni astfel încât bani din bugetul instituției să ajungă la diverse entități/societăți comerciale, în scopul sprijinirii intereselor materiale proprii sau ale unor membri de familie, prin încheierea de contracte și convenții.
Concret, inculpatul Vlasov Mihail și-a folosit autoritatea și influența față de inculpatele Ștefănescu Cornelia Liliana, șefă a Cancelariei C.C.I.R., Grigorescu Rodica Luiza, secretar general al C.C.I.R și Suciu Mariana Rodica, în calitate de director general S.C. Romexpo S.A.), pe care le-a determinat să semneze contracte în fals, având drept scop însușirea și respectiv folosirea resurselor materiale ale celor două entități.
La data de 7 octombrie 2016, inculpata Ștefănescu Cornelia Liliana, șefă a Cancelariei C.C.I.R., a încheiat cu procurorii anticorupție un acord de recunoaștere a vinovăției – comunicat nr. 1316/VIII/3 din 25 octombrie 2016.
Prin contractele semnate de acestea, respectiv contracte de închiriere, contracte de prestări servicii sau colaborare, contracte de asistență juridică cu Cabinetul Individual „Avocat Mihail M. Vlasov” s.a. au fost direcționate sume de bani sau au fost puse la dispoziție imobile din patrimoniul C.C.I.R. și Romexpo S.A. la prețuri derizorii, în favoarea inculpatului Mihail Vlasov și a unor membri de familie.
Totodată, inculpatul Vlasov Mihail și-a însușit sume de bani din bugetul C.C.I.R., pe care le-a cheltuit în interes propriu, după cum urmează:
– suma de 47.599.382,90 lei retrasă din „Fondul la dispoziția biroului de conducere/Fond la dispoziția președintelui”, prevăzut în bugetul C.C.I.R., ridicată în numerar, pe bază de dispoziții de plată către casierie,
– suma de 702.487,68 lei retrasă din contul bancar al C.C.I.R., prin plăți efectuate cu cardul către mai multe cazinouri, pentru participarea la jocuri de noroc, fără să o restituie.
Acționând în această manieră, inculpatul Vlasov Mihail și celelalte persoane, prin actele și faptele lor, au produs prejudicii patrimoniilor camerei de Comerț a României și societății Romexpo, astfel:
– prejudiciul total cauzat bugetului C.C.I.R. este de 54.342.145, 20 lei,
– prejudiciul total cauzat bugetului S.C. Romexpo S.A. este de 6.086.741,44 lei.

În cauză, procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra a cinci imobile ce au fost deținute de către inculpatul Vlasov Mihail și înstrăinate către membri ai familiei sale în scopul eludării măsurilor asigurătorii.
De asemenea, a mai fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei Vlasov Elena Ingrid.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Amintim că Mihail Vlasov a mai fost trimis în judecată în alte două dosare penale, în legătură cu exercitarea funcției de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (detalii în comunicatele nr. 424/VIII/3 și 1076/VIII/3 din datele de 9 aprilie 2014 și, respectiv, 15 iunie 2015).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: