Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald J.Trump, a făcut un apel la unitate cu prilejul Zilei Recunoștinței, sărbătoare națională a SUA. Praznicul a fost instituit de primii coloniști europeni pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru primele recolte. Ziua Recunoștinței se prăznuiește anual în SUA în a patra zi din noiembrie.
„Mă rog ca în această zi de Thanksgiving, să începem să vindecăm dezbinările dintre noi și să mergem înainte ca o țară unită, întăriți de un proiect comun și a unei voințe într-adevăr comune.
Tocmai am încheiat o lungă și dureroasă campanie electorală. Emoțiile sunt proaspete și tensiunile nu se vindecă pur și simplu peste noapte. Din păcate, asta nu merge repede, dar acum avem în față ocazia să facem împreună istorie, să aducem o schimbare reală la Washington, siguranță reală în orașele noastre și prosperitate reală în comunitățile noastre, inclusiv în interiorul orașelor (n. red. — zonele sărace, spre deosebire de suburbiile mai bogate).
Este atât de important pentru mine și atât de important pentru țara noastră. Dar, pentru a reuși, trebuie să înrolăm efortul întregii noastre națiuni”, a spus, printre altele, Donald Trump.