MINISTRUL APARARII AL REPUBLICII MOLDOVA „UNIONISTUL”ANATOL SALARU,AMENINTAT DE PRESEDINTELE IGOR DONDON CU PUSCARIA!

24 Noi

Președintele ales al Republicii Moldova Igor Dodon afirmă că locul ministrului Apărării de la Chișinău Anatol Șalaru este la pușcărie, după ce oficialul a dat dispoziție ca toate unitățile Armatei să înlocuiască portretele oficialilor Republicii Moldova (președinte, ministru, șef al MSM etc.) cu portretele înaintașilor moldoveni, domnitori, eroi naționali sau figuri marcante ale culturii românești.

Dodon spune că e de acord ca în toate cabinetele oficialilor din Moldova să stea portretul lui Ștefan cel Mare, „drept cea mai importantă figură istorică pentru moldoveni”, adăugând: „Noi avem istoria noastră și personalitățile noastre, nu cele românești”. Apoi Dodon îl amenință pe Șalaru cu pușcăria.

Domnul Șalaru, care e încă ministru al Apărării, a dat indicații ca în toate unitățile Armatei Naționale să fie scoase toate fotografiile oficialilor țării și să fie înlocuite cu personalități din „istoria și cultura românească”.

Noi înțelegem foarte bine gestul și aluziile lui Șalaru. Dacă el crede că mă atinge cumva cu asta, atunci greșește amarnic.

Însă am de făcut un scurt comentariu.

Unu. Eu personal sunt de acord ca în toate cabinetele oficialilor din Moldova să stea portretul lui Ștefan cel Mare, ca cea mai importantă figură istorică pentru poporul nostru. Noi avem istoria noastră și personalitățile noastre, nu cele românești.

Doi. Șalaru nu va sta mult în fotoliul de ministru, înconjurat de „personalități ale istoriei și culturii românești”. Pentru toate ilegalitățile sale, locul lui e la pușcărie. Iar acolo, pe peretele celulei, el va avea o singură fotografie a unui personaj român – Vlad Țepeș, cu țeapa în mână. Aceea va fi o imagine potrivită într-un loc potrivit pentru domnul încă ministru Șalaru. Să aibă la ce medita.

Trei. Din cauza unor astfel de provocări ca ale unionistului Șalaru am avut și încă avem conflicte în societate, suntem dezbinați, am avut război fratricid pe Nistru.

Șalaru e o vuvuzelă a unionismului din Moldova. Una periculoasă, dar care nu are mult de făcut zgomot„, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

De cealaltă parte, ministrul Apărarii admite ironic că portretul lui Igor Dodon ar putea să ajungă totuși pe peretele biroului său.

“Chiar cu mâna mea am să-l pun când se apucă de citit literatura românească, istoria, dacă va da examnul la limba română s-ar putea să-i pun portretul la mine în birou”, a transmis Șalaru.

Ministrul consideră că practica de a atârna fotografiile preşedinţilor în birourile instituţiilor de stat este una sovietică. „Eu înţeleg că el vrea să fie un mic Stalin de Moldova şi să bage la puşcărie cum vrea şi pentru ce vrea el.”, a apreciat Anatol Șalaru.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: