POLITICA PROTECTIONISTA A PRESEDINTELUI USA DONALD TRUMP A FACUT CA ANGELA MERKEL CANCELARUL GERMANIEI SA ANUNTE DEZASTRUL :”ACORDUL DINTRE UE -USA A PICAT!”

24 Noi

Imagini pentru TRUMP,MERKEL ,SOROS POZE

 

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut joi, cu ocazia vizitei de rămas bun efectuată la Berlin de preşedintele american Barack Obama, că acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeană şi SUA (TTIP) nu mai poate fi semnat, având în vedere aşteptările privind politica mai protecţionistă pe care ar dori să o aplice viitorul lider de la Casa Albă, Donald Trump, relatează AFP.

‘M-am implicat mult în realizarea acestui acord de liber schimb cu SUA, am avansat în negocieri, dar acum ele nu se pot finaliza’, a indicat Angela Merkel, ea manifestându-şi totuşi speranţa că ‘într-o zi’ s-ar putea ajunge la încheierea acestei înţelegeri.

‘Ceea ce ne uneşte este convingerea comună că mondializarea trebuie organizată uman, politic, dar nu este posibilă o întoarcere la vremea de dinaintea mondializării’, a mai spus şefa guvernului german.

Acordul TTIP a fost intens susţinut de Obama şi Merkel, însă în interiorul UE s-au afirmat în ultima vreme tot mai multe voci împotriva lui, mai ales în Franţa, în contextul îngrijorărilor că o asemenea înţelegere va implica o relaxare a normelor sociale, ecologice şi de sănătate în statele blocului comunitar.

Speranţele semnării acordului au fost diminuare şi de discursul rezervat al lui Trump faţă de liberul schimb, viitorul preşedinte manifestându-şi intenţia de a denunţa alte acorduri de acest fel pe seama cărora el pune pierderea locurilor de muncă în SUA.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: