CIRCULA PE NET.EDITORIALUL JURNALISTULUI CORNEL NISTORESCU:”KLAUS CEL STRAMB CREDEA CA SE DUCE LA PRIMARIA SA DIN SIBIU SI NU ARE CUI SA-I DEA SOCOTEALA!”

25 nov.

Klaus cel Strîmb credea că se duce la primăria sa și nu are cui să dea socoteală

Klaus cel Strîmb credea că se duce la primăria sa și nu are cui să dea socoteală

Ce naiv am putut fi când mi-am imaginat că, după Traian Băsescu, la Cotroceni ar putea veni un om căruia să-i pese de semenii săi. Să-i pese de libertăți și de drepturile cetățenești și să fie îngrozit de excesiva extindere a curiozității serviciilor secrete. Ce naiv și ce fraier am fost!? Cum am putut să cred că va veni cineva care să judece oamenii nu după relațiile personale, după serviciile făcute sau după felul în care izbutesc să măgulească pietroiul din mijlocul palatului prezidențial.

Pe zi ce trece președinția noastră se dă în stambă și își arată adevărata față. Vedem și noi ce înseamnă un altfel de politică și încotro o luăm după ce am pus răsunătorul punct din noiembrie 2014. Politica nouă înseamnă în primul rând să le pui cu discreție o talpă celor care nu sunt de acord cu tine sau care fac zgomote când dormi. ”Altfel de politică” înseamnă ca prin mijloace mai noi să ajungi la aceleași tehnici vechi de acaparare a puterii. Cu mănuși mai noi și mai fine să îl ridiculizezi sau să îl elimini pe politicianul care te încurcă.

Cea mai nouă idee a lui Klaus Iohannis a fost să-i scoată din cărți, adică de la recepția de sărbătorire a Zilei Naționale, pe cei mai aprigi adversari ai săi. Pe Liviu Dragnea, pe Victor Ponta și pe Călin Popescu Tăriceanu. După noile sale criterii, aceștia nu pot avea sentimente patriotice serioase și nu pot participa la o adunare atât de importantă cu atâta lume de față, ca nu care cumva prin prezența lor aceștia să facă instituția de râs. Nu m-ar mira ca la recepția de anul viitor să dispună scoaterea de pe liste a lui Emil Constantinescu, Traian Băsescu și a lui Ion Iliescu, fiind convins că poate să reprezinte țara și singur.

Ce înseamnă eliminarea celor trei de la evenimentul dedicat Zilei Națioanle de la Palatul Cotroceni? Nimic mai mult decât o bruscă trecere de la ”guvernul meu” la ”președinția mea”.

Într-o zi stăteam la o masă de la terasa unei cafenele din Piața Mare a Sibiului. Turiști, porumbei, perechi de îndrăgostiți. Nici măcar un biciclist nu tulbura aerul acela de clipă fragilă și de eternitate medievală. Și, dintr-o dată, în piață a pătruns un BMW negru, cu primarul înțepat țanțoș pe scaunul șoferului, de parcă s-ar fi pregătit să iasă prin plafonul automobilului. Singur el, în acel spațiu de piață medievală interzisă circulației, singur el primarul își conducea scula lustruită pe care a parcat-o în fața rat-haus-ului.
Preț de câteva clipe am fost blocat de tupeul primarului de a-i înfrunta pe cetățenii orașului. Abia mai târziu am înțeles gestul. Klaus cel Strâmb credea că se duce la primăria sa și nu are cui să dea socoteală.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: