KLAUS UBER ALLES!,GRUPUL FINANCIAR GERMAN ALLIANZ A CUMPARAT 30% DIN ACTIUNILE E.ON DISTRIBUTIE ROMANIA!

25 nov.

Grupul financiar german Allianz a cumpărat 30% din acțiunile E.ON Distribuție România, singurul distribuitor integrat de energie electrică și gaze naturale din țară, scrie jurnalul de tranzacții mirsanu.ro.

Conform sursei, valoarea tranzacției este de 270 de milioane de euro. Allianz s-a luptat în faza finală cu fondul de investiții Macquarie și cu compania Electrica, unde statul român este acționarul principal. După finalizarea tranzacției, care are nevoie de acceptul Consiliului Concurenței, grupul energetic german E.ON va rămâne cu 56,5% din E.ON Distribuție iar statul român, prin Ministerul Energiei, va avea 13,5%.

E.ON Distribuție România este companie apărută după ce E.ON a cumpărat distribuția de gaze naturale Distrigaz Nord (care acoperă jumătatea de nord a țării) și filiala de distribuție energie Electrica Moldova (prezentă în șase județe: Bacău, Botoșani, Iași, Suceava, Vaslui și Neamț). E.ON Energie a preluat în 2005 24,6% din acțiuni pentru 31,4 milioane euro și a majorat capitalul cu încă 68,6 milioane euro pentru a ajunge la 51%. Valoarea totală a tranzacției fiind astfel de 100 milioane euro. Tot în 2005, E.ON Ruhrgas a achiziționat de la statul român un pachet de 51% din acțiunile Distrigaz Nord contra sumei de 304 milioane euro (125 milioane euro pentru 30% și majorare de capital până la 51% pentru încă 179 milioane euro).

Potrivit mirsanu.ro, vânzarea unui pachet minoritar de acțiuni la E.ON Distribuție România face parte din strategia concernului german de energie și utilități, care își reorganizează operațiunile, în sensul concentrării pe producție de energie. din surse clasice – cărbuni, hidro și gaze naturale.

Grupul Allianz, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, a raportat pentru 2015 venituri totale de 125,19 miliarde de euroo și un profit net de 6,9 miliarde de euro la un număr de peste 142.000 de angajați la nivel global.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: