MILIARDARUL WILLBUR ROSS,VIITORUL SEF AL DEPARTAMENTULUI COMERTULUI AL ADMINISTRATIEI PRESEDINTELUI ALES AL USA DONALD J.TRUMP!

26 nov.

Miliardarul Wilbur Ross va fi unul dintre personajele cheie ale noii administraţii Donald Trump, cel care va trebui să gestioneze cât mai abil marile ameninţări ale campaniei prezidenţiale: retragerea SUA din Tratatul Nord-American de Liber Schimb cu Mexic şi Canada, majorarea taxelor pentru importurile din China şi Mexic, retragerea din Parteneriatul Trans-Pacific. Acestea sunt liniile trasate până acum de preşedintele ales pentru viitorul sef al Departamentului Comerţului.

Wilbur Ross, cunoscut pentru strategiile de revitalizare a companiilor falimentare, nu se potriveşte însă deloc cu profilul lui Donald Trump. Cum ar putea Wilbur Ross să ofere mai multe locuri de muncă americanilor şi cum ar putea să reducă relaţiile comerciale internaţionale, atât timp cât acesta şi-a relocat companiile în China sau Mexic? Informaţii dezgropate de jurnaliştii americani arată că Wilbur Ross a recurs la concedieri masive în companiile sale, preferând să transfere producţia în ţări cu mână de lucru mult mai ieftină.

Potenţialul secretar american al Comerţului şi-a început activitatea lucrând pentru compania bancară Rothschild Inc., după care s-a lansat în afaceri în siderurgie, minerit, textile şi telecomunicaţii. A făcut afaceri profitabile cu compania Mittal Steel, iar după criza datoriilor din Grecia a făcut parte dintr-un grup de afacerişti care au investit peste 10 miliarde de dolari în sistemul bancar elen. Nu este un portret tocmai potrivit pentru demnitarul care ar trebui să retragă Statele Unite din negocierile pentru acordul de liber schimb UE-SUA, un motiv în plus pentru a considera că Donald Trump una a declarat în campanie, alta va face la Casa Albă.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: