DOSAR POLITIC LA COMANDA NAZISTULUI CONDAMNAT PENAL KLAUS WERNER JOHANNIS.UNDA VERDE PENTRU JUDECAREA PRESEDINTELUI SENATULUI SI COPRESEDINTELUI ALDE ,CALIN POPESCU TARICEANU!

28 Noi

Imagini pentru IOHANNIS,TARICEANU POZE

Instanța supremă a respins, luni, cererile şi excepţiile formulate de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi a decis că judecarea dosarului în care acesta este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului poate începe.

Judecătorii au stabilit că sunt nefondate cererile şi excepţiile formulate de Tăriceanu şi au constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală de către procurorii DNABraşov, care au trimis instanţei rechizitoriul în 6 iulie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că fost legal sesizată şi este competentă să judece dosarul, dispunând începerea judecăţii în cauza în care Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Decizia nu este definitivă, poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

În acelaşi dosar, instanţa a admis excepţia formulată de Marius Dorin Marian, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, şi a dispus declinarea competenţei către judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Braşov. Judecătorii inastanţei supreme au stabilit ca la această instanţă să fie trimise dosarul procurorilor DNA Braşov, respectiv patru volume de urmărire penală, cererile şi excepţiile formulate de Marius Dorin Marian şi răspunsul anchetatorilor referitor la cererile şi excepţiile formulate de inculpat. În cazul lui Marius Dorin Marian, decizia este fără cale de apel.

În 6 iulie, procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe preşedintele Senatului pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în judecată şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României în anul 2000, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă.

Potrivit DNA, în 15 aprilie 2016, în cadrul anchetei privind retrocedarea unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Călin Popescu Tăriceanu, în declaraţia luată sub jurământ, „a făcut afirmaţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin această îngreunarea tragerii la răspundere penală a mai multor inculpaţi din dosar”.

Astfel, preşedintele Senatului este acuzat că a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului) şi nici despre implicarea israelienilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare.

De asemenea, susţin procurorii DNA, preşedintele Senatului a făcut declaraţii mincinoase şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, nu a spus nimic despre întâlnirile şi discuţiile purtate cu Truică referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea terenurilor din Snagov şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

În acelaşi context, Tăriceanu a precizat că nu a avut o relaţie apropiată cu Marius Marcovici, ascunzând totodată că are cunoştinţă de relaţia acestuia din urmă cu Tal Silberstein, au mai arătat procurorii.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu ar fi afirmat în mod nereal că nu l-a prezentat sau introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România.

În 18 mai, omul de afaceri Remus Truică, Prinţul Paul şi alte 20 de persoane, între care Tal Silberstein, Benjamin Steinmetz Agavi Moshe, Marius Marcovici şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: