DUPA RETRAGEREA LUI NIGEL FARAGE SI A DIANEI JAMES,PAUL NUTTAL ESTE NOUL PRESEDINTE AL FORMATIUNII EUROSCEPTICE BRITANICE UKIP!

28 Noi

Paul Nuttall este noul președinte al formaţiunii eurosceptice britanice UKIP.

Fost vicepreşedinte, acesta a obţinut 62,6% din voturi în cursa pentru șefia partidului, învingându-o pe fosta vicepreşedintă Suzanne Evans şi pe fostul militar John Rees-Evans.

Alegerile au fost convocate după ce Diane James a renunţat la şefia partidului luna trecută, la numai 18 zile după ce a fost aleasă pentru a-l înlocui pe Nigel Farage.

„A devenit evident că nu am suficientă autoritate şi nici susţinerea tuturor colegilor mei membri ai Parlamentului European şi a reprezentanţilor partidului, pentru a pune în aplicare schimbările pe care le consider necesare şi pe care m-am fondat campania”, a transmis Diane James la începutul lunii octombrie.

„În consecinţă, din motive personale şi profesionale, nu voi continua procesul electoral” în vederea finalizării preluării funcţiei, a adăugat ea, precizând că rămâne deputată europeană în cadrul partidului.

Potrivit Times, ea a fost şocată după ce a fost scuipată, într-un tren, săptămâna trecută, şi are reticenţe în a prelua conducerea partidului fără garanţia unei finanţări. Alte publicaţii scriu că problemele de sănătate ale soţului ei au determinat-o să se retragă.

Diane James a fost aleasă de activiştii UKIP să preia conducerea acestui partid după retragerea lui Nigel Farage.

Farage a anunţat că demisionează, la doar câteva zile după votul britanicilor în favoarea unei ieşiri a ţării lor din Uniunea Europeană, pe 23 iunie. Farage anunţa atunci că şi-a „îndeplinit” misiunea.

UKIP a devenit a treia forţă politică britanică, după ce obţinut votul a 3,8 milioane de britanici (12,6% din voturile exprimate, dar un singur mandat de deputat) în alegerile legislative din mai 2015. Formaţiunea are un singur mandat din cauza scrutinului majoritar uninominal în vigoare în ţară.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: