„ACARUL PAUN”,FOSTA SEFA A DIICOT ALINA BICA A FOST CONDAMNATA MARTI DE INSTANTA SUPREMA LA 4 ANI DE INCHISOARE CU EXECUTARE,IAR PUSCARIABILUL MAFIOT ADRIEAN VIDEANU A FOST ALBIT!

29 nov.

Imagini pentru ALINA BICA,VIDEANU POZE

 

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată marți de instanța supremă la 4 ani de închisoare cu executare.

Bica a primit 4 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea unei infracțiuni de favorizarea făptuitorului și a fost achitată pentru două infracțiuni de abuz în serviciu și o alta de favorizarea făptuitorului.

Judecătorii au mai stabilit că din pedeapsa de patru ani se va scădea perioada în care Bica a stat în arest preventiv, respectiv din 31 ianuarie 2015 până la 15 iunie 2015, inclusiv.

Acuzat în același dosar de complicitate la abuz în serviciu, Adriean Videanu a fost achitat.

Decizia nu este definitivă, poate fi atacată.

Dosarul a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie 2015.

Procurorii susțin că Alina Bica l-a ajutat pe Adriean Videanu să-și pună la adăpost acțiunile pe care acesta le deținea la SC Titan Mar SA, prin ridicarea abuzivă a sechestrului instituit de procurori în dosarul Romgaz, în care Videanu este cercetat.

Conform DNA, pe 24 septembrie 2013, un procuror DIICOT a dispus în dosarul Romgaz sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deținute de Adriean Videanu până la concurența sumei de 277.000.000 lei, inclusiv asupra a 80 de acțiuni deținute de acesta la SC Titan Mar SA.

Însă, conform anchetatorilor, cu ajutorul Alinei Bica, Adriean Videanu a reușit să înstrăineze acțiunile pe care le deținea la Titan Mar, operațiune facilitată și de faptul că, înainte de impunerea sechestrului, fostul ministru al Economiei a făcut demersuri pentru transformarea celor 80 de acțiuni nominative, pe care le deținea, în acțiuni la purtător.

DNA mai arată că, după ce a fost pus sub acuzare în dosarul Romgaz, Adriean Videanu a făcut mai multe plângeri la DIICOT împotriva instituirii sechestrului, toate fiind însă respinse.

Cu toate acestea, la data de 25 februarie 2014, șefa DIICOT Alina Bica, deși nu avea competența, a admis o plângere depusă de Videanu și a dispus ridicarea sechestrului pe acțiuni.

„În motivarea soluției dispuse în mod abuziv, deoarece numita Bica Alina nu avea competența soluționării acestei plângeri, potrivit normelor de competență, a reținut și și-a însușit afirmațiile numitului Videanu Adriean — în sensul că nu mai era proprietar al acțiunilor la purtător la data când a fost instituit sechestrul asigurător și a ridicat măsura asigurătorie, favorizând persoana cercetată”, susține DNA.

La cererea de ridicare a sechestrului, Videanu a depus înscrisuri cuprinzând date și informații conform cărora nu mai deținea acțiunile din august 2012, împrejurare care nu ar fi fost reală.

DNA mai susține că, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obține o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului București.

Alina Bica le-ar fi solicitat subordonaților săi de la DIICOT să ceară în instanță condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: