PUSCARIABILUL CONDAMNAT PENAL,KLAUS WERNER JOHANNIS CA UN DISCIPOL ACULTATOR L-O INVITAT PE MENTORUL SAU SPIRITUAL ,PUSCARIABILUL PENAL MENTORUL SAU TRAIAN BASESCU DE 1 DECEMBRIE ,ZIUA NATIONALA!,KLAUS „DER TEUFEL”SAU ZIUA DEZBINARII NATIONALE!

29 Noi

Președintele Klaus Iohannis a susținut marți că Gabriela Firea, primarul Capitalei, a primit de la MApN o „invitaţie specială”, cu știința lui, la parada de 1 Decembrie, ca recunoaştere a contribuţiei la deblocarea situaţiei privind Arcul de Triumf, însă edilul a interpretat „inelegant” gestul ministerului.

„În pregătirea evenimentelor de 1 Decembrie, au apărut, cum e destul de frecvent la noi, probleme. Bunăoară, s-a pus problema încă din noiembrie unde să se ţină parada. Arcul de Triumf a fost bine împachetat de constructori, iar Piaţa Constituţiei a fost deja dată unor organizatori pentru, cred, un târg de Crăciun. Şi atunci opţiunile au devenit foarte puţine. Ministerul Apărării Naţionale a dorit să organizeze exemplar aceste manifestări şi am fost de acord ca toată lumea să se implice în rezolvarea problemei de la Arcul de Triumf, pentru a permite organizarea paradei acolo. S-au implicat destul de mulţi, şi printre cei care s-au implicat a fost doamna Primar General, care a contribuit la deblocarea situaţiei şi la ajungerea în situaţia în care se poate face parada în zona Kiseleff – Arcul de Triumf. Ministerul Apărării a dorit, în recunoaşterea meritelor doamnei primar general să-i facă o invitaţie specială la paradă, ceea ce s-a şi întâmplat, cu ştiinţa mea”, a explicat Iohannis.

„Faptul că doamna primar general a interpretat aşa cum a interpretat invitaţia mi se pare inelegant”, a completat președintele.

Șeful statului nu a comentat şi neinvitarea Gabrielei Firea la recepţia de la Palatul Cotroceni.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că la parada de Ziua Naţională se va afla în public, alături de bucureşteni, şi nu la tribună, pentru că nu a fost invitată de Palatul Cotroceni.

„Am înţeles că invitaţiile pentru defilarea de la Arcul de Triumf se fac tot de la Palatul Cotroceni pentru demnitarii care vor fi la tribună în preajma preşedintelui. Nu am primit această invitaţie. Pentru că e o persoană cu bun simţ, ministrul Apărării mi-a trimis o invitaţie. Nu am cum să merg undeva unde nu sunt dorită, dar cu siguranţă, ca bună româncă ce sunt, voi serba Ziua Naţională chiar dacă nu voi fi pe podium pentru Arcul de Triumf pentru care am muncit”, a spus Firea la România TV.

Despre neinvitarea „persoanelor cu dosare penale”

Tot marți Klaus Iohannis a declarat, întrebat despre decizia sa de a nu invita la parada militară şi la recepţia organizate de 1 Decembrie ”persoane cu probleme penale”, că de Ziua Naţională trebuie date semnale puternice că la vârful statului se promovează curăţenia în politică.

„Este ziua naţională, o zi dedicată unor manifestări foarte vizibile, care vor să sublinieze caracterul statului român de stat unitar, de stat de drept, de stat european, de stat membru NATO. Noi, prin manifestările de 1 Decembrie, nu dorim doar să omagiem trecutul, ci şi să creionăm viitorul României. Viitorul României se bazează pe respectarea valorilor Uniunii Europene, pe valorile NATO şi toate acestea au un punct comun foarte puternic: statul de drept. Şi atunci, cred că este bine să dăm semnale puternice, lesne de înţeles, şi de cetăţeanul simplu, şi de diplomatul titrat, că de la vârful statului se promovează curăţenia politică. Asta nu înseamnă, în niciun caz, că persoane care sunt acuzate, dar nu condamnate, nu sunt considerate, până una, alta, nevinovate. Doar că această nevinovăţie este un principiu pe care cu toţii îl respectăm şi considerăm că stă la baza statului de drept, doar că la vârful politicii acţionează şi alte criterii. Este o cutumă în toate statele democratice din Europa, din zona Nord-Atlantică, ca politicienii care au probleme de rezolvat cu justiţia, indiferent că sunt vinovaţi sau nevinovaţi, fac un pas înapoi până când îşi rezolvă problemele, după care, dacă trece un anumit timp, pot reveni în prim planul politicii. La noi această cutumă încă nu este bine cunoscută şi nu este bine respectată. Pentru a acoperi această lacună cutumiară am hotărât să fac invitaţiile aşa cum bine ştiţi”, a spus preşedintele.

Chestionat dacă criteriile nu i se aplică și lui Traian Băsescu, care a fost invitat de el deși are probleme penale, Iohannis a răspuns: „Ba da”.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: