RECUNOASTEREA CASATORIILOR GAY IN STRAINATATE PE MASA MAGISTRATILOR DE LA CCR!

29 Noi

 

Imagini pentru CCR POZE

 

Amânat de mai multe ori, dosarul privind căsătoriile încheiate în străinătate între persoane de acelaşi sex reintră în atenţia Curţii Constituţionale.

Aflat de cinci luni la CCR, ultima amânare a avut loc pe data de 27 octombrie, când au fost audiat din nou părţile, inclusiv pe cuplul care a ridicat excepţia de neconstituţionalitate.

Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată de către un cuplu de homosexuali, format dintr-un român și un american, Relu Adrian Coman şi Robert Clabourn Hamilton, la Judecătoria sectorului 5, după ce Inspectoratul General pentru Imigrări al României a refuzat să îi acorde cetățeanului american drept de reședință. Judecătoria a admis excepția de neconstituționalitate și a trimis-o către Curtea Constituțională.

Coman a precizat că prin nerecunoaşterea căsătoriei sale în România cu Hamilton, care a avut loc în 2010 în Belgia, nu poate beneficia de dreptul la reşedinţă.

Adrian Coman și Clai Hamilton, alături de Asociația ACCEPT, anunțau la sfârşitul lui septembrie că vor continua să ceară recunoașterea faptului că cei doi formează o familie care are dreptul să se stabilească în țara noastră.

Coaliţia pentru familie a obţinut deja avizul CCR pentru modificarea articolului 48 din Constituţie în sensul definirii familiei ca fiind alcătuită din bărbat si femeie, excluzând posibilitatea căsătoriilor gay.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat ce părere are despre demersul modificării Constituţiei în acest sens, că el este adeptul toleranţei şi consideră ca fiind „greşită” calea „fanatismului religios” şi a solicitărilor ultimative.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: