SUSPICIUNI CARE PLANEAZA ASUPRA SEFEI DNA ,LULUTZA LASCU FOSTA KOVESI!

30 Noi

După două mandate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și un mandat încheiat și altul început de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, se ridică mai multe semne de întrebare asupra probității morale și profesionale al celui mai mediatizat și decorat procuror din România. După un deceniu petrecut în înalte funcții judiciare, Laura Codruța Kovesi ar trebui să lămurească mai multe chestiuni care fac să planeze asupra sa inclusiv suspiciuni de natură penală, de la favorizarea făptuitorului la folosirea influenței ori a autorității, în scopul obținerii de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Cele mai multe suspiciuni sunt legate de perioada în care Laura Codruța Kovesi a deținut funcția de procuror general al României.

Suspiciuni asupra Laurei Codruța Kovesi au generat și soluțiile favorabile de care au beneficiat alți apropiați ai săi, cercetați sau trimiși în judecată în anumite dosare penale. Astfel, fostul său soț Eduard Kovesi a beneficiat de neînceperea urmăririi penale într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, în urma unei plângeri formulate împotriva sa. Primul său iubit, care i-a fost coleg de facultate și a devenit prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție, în timp ce această instituție era condusă de Livia Stanciu, la o pedeapsă modică (trei luni) cu suspendare condiționată pentru fraudă cu fonduri europene, cu un prejudiciu de 60.000 lei, comisă în legătură cu un teren proprietate personală în suprafață de 26 hectare, după ce anterior fusese condamnat de Curtea de Apel București la trei ani închisoare cu suspendare condiționată.

Un verișor primar apropiat a fost condamnat tot cu suspendare condiționată, pentru infracțiuni de corupție comise în calitate de funcționar public în cadrul ANAF. Dosarele primului iubit și ale verișorului primar au fost instrumentate de DNA în perioada în care procuror șef era Daniel Morar, care, potrivit unor surse, ar fi intenționat să-i ancheteze și pe procurorul general Laura Codruța Kovesi și pe tatăl său Ioan Lascu în dosarul Apostu-Carabulea, dar ar fi fost stopat de generalul Florian Coldea, care l-ar fi șantajat cu o relație extraconjugală, monitorizată de SRI.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: