INCEPUT DE DECEMBRIE CU PROTESTE LA DACIA PITESTI!

2 Dec

În jur de 1.500 de muncitori de la Uzina Dacia de la Mioveni au participat vineri dimineața la un protest spontan față de condițiile de transport ale salariaților la și de la locul de muncă. În urmă cu o săptămână două autobuze pline cu angajați s-au ciocnit, eveniment care a venit după alte câteva asemănătoare.

Protestatarii care au ieşit din schimbul de noapte au refuzat să urce în autobuzele care îi aşteptau şi s-au strâns pe platoul din faţa uzinei. Aceștia s-au arătat nemulţumiţi de starea în care se află mijloacele de transport, dar şi de lipsa de experienţă a şoferilor. Producţia de la Dacia Mioveni a fost oprită timp de o oră. „Atâta timp cât aceste servicii de transport au fost asigurate de Dacia, peste 30 de ani, nu s-au întâmplat asemenea evenimente, în condiţiile în care drumurile erau mult mai proaste. Incomparabil mai proaste cu ce există astăzi. Din nefericire, în ultima perioadă de timp, ultimele 3-4 luni, s-au întâmplat o serie de evenimente legate de mijloacele de transport. Şoferii care au fost salariaţi ai Dacia şi au fost externalizaţi împreună cu activitatea la firmele care asigură transportul, o mare parte dintre ei şi-au dat demisia pentru că n-au vrut să pună în dificultate securitatea salariaţilor pe care îi transportă şi a lor. E un mare semn de întrebare, pentru că nu li se asigură piesele de schimb. (..) Multe autobuze sunt într-o stare precară. Au fost cumpărate de afară, în condiţii pe care nu le cunoaştem, dar rezultatele se vad”, a declarat Anghel Marin, viceliderul Sindicatului Autoturisme Dacia.

Conform lui Avram Costel, un alt lider al sindicatului, aceste autobuze au sistemele de frânare defecte, merg cu uşile deschise sau nu se închid, iar sistemul de direcţie e defect. „Salariaţii noştrii care fac naveta cu aceste autobuze, ne sesizează aproape zilnic problemele care se întâmplă pe aceste trasee. Nu e un singur traseu. Ce fac transportatorii? Iau autobuzul care are problemă şi îl duc pe un alt traseu. Ei mută problema. Aşa am ajuns să facem acest protest”, a spus Avram Costel.

Pe 25 noiembrie două autobuze care transportau muncitori de la Dacia s-au ciocnit la Piteşti, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Din primele date a reieşit că autobuzele circulau în aceeaşi direcţie, dinspre cartierul Trivale, iar unul dintre şoferi nu ar fi păstrat distanţa în trafic şi a lovit autobuzul din faţa sa. În sprijinul victimelor au sărit, pe lângă echipele de interveţie, şi alţi participanţi la trafic. Un poliţist argeşean de la o secţie din Bucureşti a intrat pe geamul autobuzului şi a ajutat la evacuarea răniţilor.

Pe 2 august, două autobuze cu muncitori au intrat în coliziune pe o şosea din localitatea argeşeană Vultureşti, autorităţile activând planul roşu de intervenţie. În urma evenimentului rutier, 13 persoane au fost transportate la spitalele din Piteşti şi Mioveni.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: