RETEAUA MAFIOTA GORGHIU-ISAR-SECUREANU-BLAGA DATA IN VILEAG DE FOSTUL OFITER SRI MARIUS MITRUS!

6 dec.

Secureanu, Gorghiu și Isar

sri-in-scoli

Un fost ofiter SRI, Marius Mitrus, ar fi intermediat prezenta Alinei Gorghiu la inaugurarea casei de batrani din Valcea de catre fostul manager al spitalului Malaxa, Florin Secureanu, afirma Tolo.ro intr-un nou articol. Potrivit acestuia, Mitrus neaga faptul ca ar fi fost intermediar, insa recunoaste ca il cunoaste pe Secureanu de 9 ani si ca este bun prieten cu Lucian Isar, sotul Alinei Gorghiu. Despre Marius Mitrus, HotNews.ro a scris in cateva randuri cum a fost numit, in acest an, de catre Ministerul Energiei, in consiliile de administratie ale Rompetrol Rafinare si Societatii de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), societati aflate in stransa legatura, fapt care ar putea ridica problema unui posibil conflict de interese pentru fostul ofiter SRI.

Alina Gorghiu a născut pe 7 mai 2016, în plină campanie electorală pentru alegerile locale. Noah este un nume de origine ebraică, însemnând “pașnic”, “lung”, „confort”, ”odihnă” sau “care a trăit mult”. În Biblie este relatată povestea lui Noe, care a contruit o arcă şi şi-a salvat familie şi animalele de potop.

content-image

content-image

content-image

Marius Mitrus a mai recunoscut pentru Tolo.ro ca Florin Secureanu a fost la botezul fiului sau, nas fiind afaceristul libanez Mohammed Murad, dar si la nunta sa. Pe de alta parte, neaga faptul ca ar fi intermediat prezenta Alinei Gorghiu si a lui Vasile Blaga la inaugurarea unei case de batrani false din Valcea. „Vasile Blaga este, oricum, prieten cu Florin Secureanu”, a afirmat Mitrus. In privinta Alinei Gorghiu a spus ca „Stiam ca Lucian Isar este la Vilcea la o actiune PNL, dar n-am facut nici un fel de intermediere”.

Potrivit CV-ului sau, Marius Mitrus (37 de ani), absolvent al Academiei de Studii Economice si al Academiei Nationale de Informatii, a lucrat timp de 12 ani (2001-2013), pe diverse functii, intr-o „institutie cu atributii in domeniul securitatii nationale”. In perioada 2009-2013 a fost chiar director adjunct intr-o directie din cadrul acelei institutii. Din 2013 este consilier in BNR, ocupandu-se de „supraveghere si reglementare bancara”.

„Din informatiile Gazetei, despartirea de SRI are legatura cu Sorin Popa, cel urmarit in dosarul bancherilor de la BRD. Mitrus neaga: Nici vorba!  A fost o demisie si atit. Uneori, speculatiile nu ne duc mai aproape de adevar”, arata Tolo.ro.

Din aprilie 2016, la propunerea Ministerului Energiei, ocupa functia de membru in Consiliul de Administrare al Rompetrol Rafinare. Ministerul Energiei detine 44,7% din actiunile Rompetrol Rafinare. In septembrie 2016, a fost selectat de Ministerul Energiei, in baza OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, pentru a ocupa functia de membru in Consiliul de Administratie al Societatii de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), companie in care statul roman, prin Ministerul Energiei, este actionar unic. Era deja administrator in SAPE, insa doar interimar. De data aceasta, a fost numit cu mandat.

Cu KMG International (fostul Rompetrol Group), actionarul majoritar al Rompetrol Rafinare, statul roman se afla intr-o relatie delicata din cauza celebrei datorii de 600 de milioane de dolari. Partea interesanta este ca SAPE, cealalta societate in care este administrator Marius Mitrus, a fost desemnata, in vara, de catre Ministerul Energiei, sa se ocupa de infiintarea unui fond de investitii, alaturi de kazahii de la Rompetrol, in baza controversatului memorandum semnat in 2013 si care acum face obiectul unei anchete DNA.

Reprezentanti ai Ministerului Energiei au spus in septembrie pentru HotNews.ro ca Marius Mitrus nu s-ar afla in conflict de interese deoarece este reprezentant al statului in cele doua companii.

SAPE a fost infiintata in 2014, inainte de privatizarea Electrica, prin divizarea societatii. SAPE a preluat pachetele minoritare ale statului in companiile privatizate de distributie si furnizare a energiei. De asemenea, a preluat toate drepturile si obligatiile Electrica nascute din contractele de privatizare, inclusiv litigiile aferente initiate de Electrica.

 • Controversatul memorandum privind Rompetrol Rafinare

Pe 14 iulie 2016, ministrul energiei Victor Grigorescu a anuntat ca SAPE se va ocupa de infiintarea fondului de investitii alaturi de Rompetrol, asa cum prevede celebrul memorandum semnat in 2013. Anuntul a fost facut imediat dupa ce Azamat Zhangulov, senior vicepresedinte al KMG International (fostul grup Rompetrol), acuza partea romana ca nu-si indeplineste obligatiile cuprinse in memorandum, amenintand cu plecarea din Romania. Cu o saptamana inainte de anunt aparuse informatia ca DNA ancheteaza cum a fost incheiat memorandumul, fiind vizat si fostul premier Victor Ponta. Cu doua saptamani inainte de anunt, Anca Alexandrescu, fost consilier de stat pentru Guvernul Ponta, a fost numita director al departamentului de relatii publice din cadrul KMG Rompetrol.

Intrebat daca cum se poate merge mai departe, in conditiile in care memorandumul din 2013 se afla in atentia procurorilor DNA, Grigorescu a afirmat ca interesul Ministerului Energiei este sa se achite de „acele obligatii care decurg din legislatia in vigoare”. Potrivit ministrului, obligatiile asumate nu au legatura cu investigatiile procurorilor.

In urma cu o saptamana, ministrul a anuntat ca ar putea prelungi la sfarsitul anului memorandumul privind Rompetrol Rafinare.

Procurorii DNA au ridicat documente privind memorandumul de intelegere cu KazMunayGas, conform unor surse guvernamentale, potrivit EurActiv.ro. Dosarul a fost deschis in 2015, cand procurorii au inceput urmarirea penala in rem pentru trafic de influenta si luare de mita. Surse judiciare au declarat pentru EurActiv.ro ca Victor Ponta este printre cei vizati in dosar. Ponta a semnat, in ianuarie 2014, o hotarare de guvern prin care a fost adoptat memorandumul de intelegere cu kazahii care au cumparat Rompetrol, dupa ce Curtea Constitutionala s-a opus validarii prin lege a acestui memorandum, de fapt un contract comercial de stat.

De altfel, chiar Azamat Zhangulov, vicepresedinte al KMG International, a admis in luna mai 2016 ca s-ar putea ajunge la investigarea modului in care a fost incheiat, in februarie 2013, memorandumul privind Rompetrol Rafinare. „Exista aceasta posibilitatea ca ei (n.red. procurorii) sa investigheze situatia. Insa, in perioada in care a fost semnat memorandumul era o conducere, iar acum este alta. Insa era cu statul roman, s-au schimbat cativa ministri, dar nu a existat nicio premisa ca aceste intelegeri au fost frauduloase. Ne-am exprimat intentia de a plati 200 de milioane de euro, cu conditia de a constitui fondul de investitii (…) Schimbarile de ministri nu au ajutat acest lucru„, a declarat Azamat Zhangulov, intrebat de jurnalisti in ce masura ar putea fi extinsa o ancheta deja demarata a procurorilor pana la verificarea modului in care a fost incheiat memorandumul dintre statul roman si grupul Rompetrol.

Afirmatia a fost facuta imediat dupa ce DIICOT a anuntat ca exista suspiciunea rezonabila ca in cursul anului 1998, mai multe persoane au constituit un grup infractional organizat transfrontalier, a carui activitate a culminat cu initierea, promovarea si adoptarea ordonantei de urgenta 118/2003 prin care obligatiunile bugetare restante pe care SC ROMPETROL RAFINARE SA le inregistra, de aproximativ 603 milioane de dolari, au fost convertite in obligatiuni subscrise de catre Ministerul Finantelor Publice.

De memorandumul semnat in 2013 se ocupa insa procurorii DNA.

Memorandumul cu Rompetrol a fost semnat de statul roman si grupul Rompetrol pe 15 februarie 2013, iar trei zile mai tarziu, pe 18 februarie, statul roman a renuntat la litigiile cu kazahii, prin care solicita plata datoriei de aproape 600 de milioane de dolari. Memorandumul prevedea, in primul rand, stingerea litigiilor. Un aspect care a ridicat intrebari a fost acela al datei la care a fost semnat memorandumul. Pe 18 februarie 2013, la Curtea de Apel Constanta urma sa aiba loc ultimul termen al litigiului dintre statul roman si kazahi. Insa in conditiile in care pe 15 februarie a fost semnat memorandumul, la termenul din 18 februarie, reprezentantii statului au anuntat ca vor suspendarea procesului. Potrivit informatiilor HotNews.ro, memorandumul a fost semnat intr-o dimineata, dupa o noapte de negocieri. Documentul a fost semnat de Gabriel Dumitrascu, din partea statului romana, prin OPSPI, si de Daniyar Berlibayev, presedinte al Consiliului de Administratie al Rompetrol Group.

Statul a renuntat la litigii doar in baza acelui memorandum, chiar daca acesta nu fusese aprobat inca de Guvern. Abia in ianuarie 2014, Guvernul a aprobat o hotarare prin care anulat datoria Rompetrol Group catre statul roman. Practic, Guvernul a aprobat un memorandum prin care statul roman accepta sa renunte, contra unor promisiuni, la litigiile in instanta prin care solicita actionarilor kazahi plata unei creante de 600 milioane de dolari. Pe scurt, memorandumul prevedea ca statul roman sa renunte la litigii, dupa care KazMunayGaz sa cumpere un pachet de actiuni de 26,69% detinut de statul roman, contra sumei de 200 de milioane de dolari, si infiintarea de catre Rompetrol Group a unui fond de investitii de 1 miliard de dolari. Timp de un an, Guvernul Ponta s-a luptat sa dea o forma legala memorandumului privind Rompetrol prin care statul renunta la recuperarea creantei de 600 milioane de dolari. Mai intai a incercat sa forteze Parlamentul sa voteze o lege, insa aceasta a fost contestata de fostul presedinte Traian Basescu la Curtea Constitutionala si, in cele din urma, a fost declarata neconstitutionala. Victor Ponta spunea adesea ca cei care contesta legalitatea unui astfel de demers se opun, de fapt, „unui mare proiect de investitii”. In cele din urma, memorandumul a fost aprobat in ianuarie 2014 printr-o Hotarare de Guvern. De atunci, au trecut doi ani, iar singurul efect al memorandumului a fost ca Rompetrol a scapat de litigiile cu statul. Celelalte prevederi din memorandum nu au fost respectate pana acum: nici vanzarea de catre statul roman a unor actiuni contra 200 milioane de dolari, nici crearea unui fond de investitii de 1 miliard de dolari.

 

Și iată-i pe toți în iulie 2016 la botezul băiatului lui Marius Mitruș!

Sosesc Florin Secureanu și ”Vrăbi”, dar și Alina Gorghiu și Lucian Isar.

Naș este afaceristul libanez Mohammed Murad sau ”Muh”, așa cum îl știu toți.

”Muh”, Secureanu, și mulți alți oameni, Vasile Dâncu nu face excepție, sînt membri sau simpatizanți ai Fundației Omenia, în jurul căreia se învîrt axele interne ale acestui caz.

”Ca prieten al lui Secureanu, dar și al lui Isar, soțul șefei PNL, Marius Mitruș este cel care a avut un rol în intermedierea prezenței celor doi politicieni la Vîlcea”, spune o sursă din spital.

Toate e-mailurile lui Secureanu treceau prin alte mîini, ”pentru că el nu folosea computerul”.

Așa că ele au rămas undeva.

”Mi-a arătat invitația pentru inaugurare și i-am dat un sfat. Atît”

Fostul ofițer SRI zice că a știut ceva, dar în nici un caz nu a intermediat!

-Domnule Mitruș, sînteți prieten cu Florin Secureanu?
-Prieten presupune probabil altceva, dar sîntem într-adevăr cunoștințe.

-De cît timp?
-De 9 ani.

-Florin Secureanu a fost la botezul dumneavoastră?
-Da, ca și la nunta mea.

-Și doamna Gorghiu?
-Da, a fost, pentru că Lucian Isar este un prieten foarte bun al meu.

-Știți despre prezența doamnei Gorghiu și a domnului Blaga la inaugurarea căminului de la Vîlcea.
-Da.

-Ați vorbit vreodată cu Secureanu despre inaugurare?
-Da. Mi-a arătat o invitație pentru inaugurare. Și am găsit-o foarte împopoțonată, cu ștampile, ordine de Malta sau așa ceva. I-am recomandat să o facă mai formală. Dar atît.

”Domnul Blaga era prieten cu domnul Secureanu”

-Nu dumneavoastră ați intermediat prezența doamnei Gorghiu acolo?
-Nu! Știam că Lucian Isar este la Vîlcea la o acțiune PNL, dar n-am făcut nici un fel de intermediere. Nu e treaba mea să fac asta. Am auzit și eu în ultimele zile varianta asta și mă deranjează.

-Nici cu domnul Blaga n-ați vorbit?
-Eu? (Rîde) Nu era nevoie de așa ceva. Domnul Blaga era prieten cu domnul Secureanu!

-Prieteni?
-Da, asta era accepțiunea generală. Eu nu i-am văzut împreună, dar asta era percepția.

-N-aveți nici o emoție în legătură cu ce poate declara la DNA Florin Secureanu despre ce s-a petrecut la Vîlcea?
-Nu am nici o emoție! El poate declara, desigur, orice. Eu nu am intermediat nimic. Ce vreau să vă spun e că sînt un om care a slujit această țară în modul cel mai sincer. Cînd văd ce s-a petrecut la „Malaxa” simt mînie și mîhnire! E ca și cum îți dai seama că un om în care ai crezut era doar o spoială.

-Vă referiți la Secureanu?
-Da! Pentru mine e șocant  că el este un farsor! Mi-am dat seama imediat după Vâlcea, iar ce se întîmplă acum îmi întărește. O spoială!

Spoială de cultură, în orice caz.

„Crăciun Fericit pentru Seneca!”

În timpul în care:

 1. E tratat cu ”Excelența Voastră” de către Guvern;
 2. E vizitat cu admirație de către Blaga și Gorghiu;
 3. E bonusat, din partea cealaltă a spectrului politic, cu o suplimentare de 1,3 milioane de euro din partea primarului Firea;

Urmarea? Florin Secureanu trece pe la spital doar ca să fie drumul cu oameni!

”El nu mai era interesat de nimic din ce se petrece aici, la noi”, povestește un angajat din Malaxa.

Ce descriu oamenii? Secureanu aleargă permanent din combinație în combinație și din festivitate în festivitate.

Numele său apare pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena.

Pe Facebook îi urează ”Un Crăciun Fericit și La Mulți Ani lui Seneca”!

Nu e nici o glumă!

L-a pus pe Brâncuși să-i cumpere un apartament de la Protocolul de Stat

Ca între stoici, Florin Secureanu îi scrie lui Seneca pe Facebook: ”La prăznuirea venirii în lume a FIULUI OMULUI, să evadăm pentru o clipă din mistuitoarea şi bezmetica obsesie diurnă a deşartelor dorinţe telurice, spre a simţi fiorul mângâierii harului celest, bucuria, lumina şi iubirea acestui gest suprem al graţiei divine, iar Noul An ce-adastă fremătând la Poarta Timpului să ne aducă-n fine transfigurarea salutară a fiinţei noastre de la HABERE la ESSE… CRĂCIUN FERICIT şi LA MULŢI ANI! Conf. Univ. Dr. ADRIAN SECUREANU ,MANAGER SPITAL CLINIC „NICOLAE MALAXA””.

N-am putut rupe fraza că ea curge.

Iar cultura nu e întreagă doar cu poezie și filozofie, așa că Secureanu apare și ca reprezentant al Fundației Constantin Brâncuși, în numele căreia cere un apartament de la RAPPS!

Gazeta a intrat în posesia unui document.

În 26 octombrie 2016, Fundația Constantin Brâncuși, prin Conf. Dr. Secureanu, cere să achiziționeze de la stat apartamentul unde stă cu chirie Secureanu.

IMG_7296

Brâncuși e pus la treabă pe filiera lui George Paris.

Paris pare un tip de gașcă la RAPPS, prieten la cataramă cu Secureanu și parte în aceeași înălțătoare fundație Omenia cu sediul la ”Phoenicia”

Numai că demersul lui Constantin Brâncuși de a cumpăra apartamentul se blochează, injust, cînd apar articolele Gazetei, dovadă pentru halul în care a ajuns cultura română! Nimeni n-o mai încurajează.

Florin Secureanu va ajunge probabil astăzi la DNA. E o chestiune de ore.

Poate că DNA va dori să afle de către cine a fost presat Secureanu. Cui i-a dat, așa cum spune el exasperat și egolatru, ”și pe nas, și pe gură”!

În timpul acesta, cu un ochi la Vâlcea și altul la Primăria Capitalei, cu unul la USR, care și el are niște personaje interesante în sănătate, și cu altul la justiție, cetățenii continuă să se spere.

De ce?

”Sînt un alergător”

Ați obosit.

E omenește!

În povestea spitalului public Malaxa, apar multe nume, infinite situații și e greu de decelat între grotesc și caraghios.

Ne vom face bine vreodată?

Vorba prietenului lui Secureanu, bătrînul Seneca: ”Nu sînt înțelept și, ca să-ți hrănesc malițiozitatea, nici nu voi fi. Prin urmare, pretinde de la mine nu să fiu deopotrivă cu cei mai buni, ci mai bun decît cei răi: îmi este de-ajuns să înlătur în fiecare zi unul dintre cusururile mele și să mă dojenesc pentru greșelile mele”.

Ce avem în cap, de ne ținem încăpățînați?

***

Undeva, la mijlocul acestui articol, în redacția Gazetei a venit un grup de ziariști de investigații din Republica Moldova.

Ne întindem la vorbă și n-avem nici un chef să revenim la tastatură.

Atît de serioși și de buni și de atașați ideii de presă sînt ei!

Vin de la Național, Observatorul de Nord, Europa Liberă, Expresul, timpul.md, Expresul, Jurnal de Chișinău, CJI, Centrul de Investigații Jurnalistice.

”Poate că-i ajută faptul că trebuie să se bată în fiecare zi”, șoptește Mirela.

Îi asculți și simți că te întorci în viitor, cînd credeam că se poate.

”Așa plăpînd cum sînt, dacă pun alături picioarele voastre, sînt un alergător”.

Seneca.

 

 

Vezi și precedentele articole publicate de Gazetă despre acest caz:

 1. Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”
 2. Jurnaliștii sînt dați afară de bodyguarzi din curtea spitalului Malaxa, alte înregistrări cu managerul Secureanu!
 3. Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la Ginecologie-Sterilizare! – ”A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu”
 4. DNA a descins astăzi dimineață la Malaxa! Sînt vizate zeci de contracte ale spitalului
 5. FACTURI: Spitalul Malaxa a plătit 6.000 de lei ca să slăbească nepoata lui Secureanu și  25.000 de lei pe operația mătușii lui ”Vrăbi” la clinica privată de top Monza! Medic acuză falsificarea semnăturii!
 6. Blaga și Gorghiu i-au inaugurat căminul privat de bătrîni, Oprescu și Onțanu l-au alimentat cu bani de la primării! În acest timp, Secureanu amenaja bucătăria spitalului cu o firmă de jocuri de noroc – La mulți ani, România!
 7. Casa lui Secureanu făcută cu banii spitalului este pustie. ”Deconta pînă și facturile de la Leroy-Merlin și Bricostore!” – Unde a dispărut?
 8. Secureanu și-a pus numele pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena  – Cum a plătit Noventis, cel mai mare furnizor al spitalului, petrecerea aniversară a băiatului managerului!
 9. Fosta șefă a PSD Austria i-a răzuit, peste noapte, cu șpaclul, numele lui Secureanu de pe statuia lui Eminescu. Rămășițele sînt încă acolo!
 10. DNA mai are un dosar cu managerul de la Malaxa: l-a mituit pe Dan Diaconescu! Mari politicieni tremură în fața mesajului lui Secureanu – ”Îi am înregistrați pe toți!”

UPDATE: Hotnews scrie cum a fost numit Marius Mitruș, în acest an, în consiliile de administrație ale Rompetrol și SAPE. BNR nu comentează, precizează numai că ”Marius Mitruș nu este consilier al guvernatorului, ci doar consilier la BNR”.

”Le-am dat și pe nas, și pe gură!” expresia favorită prin care Florin Secureanu definea șpaga

 • Prezența prezenței Alinei Gorghiu și a lui Vasile Blaga la inaugurarea casei de bătrîni a lui Secureanu îi poate interesa de procurorii DNA.
 • Omul despre care se spune că a făcut legătura, fostul ofițer SRI Marius Mitruș, este acum consilierul pe strategie al lui Mugur Isărescu.
 • Mitruș recunoaște că ”îl cunosc pe Secureanu de 9 ani și sînt prieten apropiat cu Lucian Isar”, dar susține că nu a intermediat nimic.
 • ”Iar Vasile Blaga este, oricum, prieten cu Florin Secureanu”, spune Mitruș.
 • Absent de la inaugurare, prim-vicepremierul României Vasile Dâncu se scuză că nu poate ajunge și elogiază activitatea ordinului fictiv masonic fondat de Secureanu!
 • Un amic al lui Secureanu susține că managerul pune îndepărtarea sa pe seama faptului că noua administrație a Primăriei a trimis un emisar și el n-a cotizat!
 • Și încă una pe listă: cu puțin timp înainte de investigația ziarului, Secureanu a cerut către RAPPS să cumpere apartamentul în care stătea cu chirie, folosind numele fundației Constantin Brâncuși.
 • Ieri, în redacția Gazetei, a venit un grup de jurnaliști de la Chișinău.

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Inaugurarea din 3 martie 2016 a căminului de bătrîni al lui Florin Secureanu, o farsă cu mult ștaif, tulbură încă apele.

Și, din informațiile ziarului, o va face multă vreme de acum înainte.

Secureanu aduce 60 de bătrîni în vizită, le dă o masă și mai pe seară închide casa.

Pentru totdeauna.

O sumedenie de politicieni vin la ceremonie, cei mai cunoscuți fiind Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

”Avem nevoie de asemenea exemple în toată Oltenia și în toată România, îi felicit din tot sufletul!” Alina Gorghiu, la inaugurarea căminului de bătrîni al lui Secureanu

Invitații care nu participă își prezintă părerile de rău maestrului Secureanu.

”Excelenței Sale Dr. Secureanu Florin Adrian

Mare Prior al Marelui Priorat Român Autonom al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan de Ierusalim din România”.

Acesta este începutul mesajului trimis de Vasile Dâncu lui Florin Secureanu!

IMG_7297

Ministrul Dezvoltării și viceprim-ministru invocă ”agenda extrem de încărcată” care, din păcate, nu i-a putut permite să participe la inaugurarea centrului din Vîlcea.

Politețea firească a unei corespondențe oficiale atinge aici cote de ritual regal.

Al doilea om al Guvernului României încheie astfel:

”Salut și încurajez eforturile și activitățile culturale, precum și proiectele cu impact social pe care Ordinul Sfântului Ioan de Ierusalim le desfășoară în România și vă asigur de întreaga mea considerație!”.

Cîți contribuabili români primesc scrisori de la Guvernul lor în care să fie numiți nu ”Excelența Voastră”, ci măcar să fie asigurați de ”întreaga mea considerație”?!

”Miza, de fapt, era alta: ordinul-ficțiune al lui Secureanu primea o certificare onorifică de la Guvern prin aceste scuze”, explică un om familiarizat cu ierarhia masonică.

Recunoscînd ”Ordinul Sfântului Ioan de Ierusalim” în versiunea Secureanu, Guvernul a certificat Yeti Omul Zăpezilor al masoneriei.

”Cînd vrei să fii civilizat te mai păcălești uneori”

Vasile Dâncu Foto: Mediafax
Vasile Dâncu Foto: Mediafax

-Bună seara, domnule prim-vicepremier Dâncu, scrisoarea semnată de dumneavoastră către Florin Secureanu este autentică?
-Da. În martie am primit multe invitații. Sincer, aceasta mi s-a părut cam dubioasă, era cu multe ștampile mari, ceva mai puțin obișnuit. Am refuzat să merg acolo.

-Pentru o invitație ”dubioasă”, răspunsul dumneavoastră e cam pompos.
-Aveți dreptate! L-a redactat un consilier și apoi l-am semnat eu. În general, într-un răspuns se preia tonul apelului. Am fost politicoși.

-Și cum vă sună ”Excelența Voastră” acum?
-Am citit și eu grozăvia asta de la „Malaxa”, care e făcută într-un stil românesc. O escrocherie! Cînd vrei să fii civilizat te mai păcălești uneori.

Colecționar de încredere, Florin Secureanu înrămează scrisoarea de la Guvern!

O pune pe peretele apartamentului din strada Alecu Russo.

Mai exact, în biroul din locuință.

Amic: ”Secureanu e o victimă!”

Problema multor oameni importanți din România e că Secureanu este atît de devotat relațiilor cu ei, încît nu vrea să le șteargă din memoria sa afectivă. Și nici memoria digitală.

Bărbatul de 52 de ani are pasiunea înregistrărilor audio.

60 de milioane este estimarea minimă a fondurilor cheltuite de spitalul Malaxa în cei 9 ani cît Florin Secureanu a fost manager

În birou, într-o încăpere specială, la restaurantul său preferat de pe strada Eminescu, ”Mon Paris”, sau pur și simplu pe stradă, ”Adi”, cum îi spun prietenii, își înregistra interlocutorul cînd discutau despre bani.

Amicii cred că făcea asta pentru că era silit să dea peste tot.

”Secureanu e o victimă, el e mai boem așa și i s-au tot cerut lucruri. E un om generos și a încercat să-i ajute pe unii și pe alții”, spune unul dintre puținii prieteni care i-au rămas aproape, într-o discuție purtată ieri, în care ziarul a încercat să obțină mărturia lui Florin Secureanu.

”Adi crede că tot ce i se întîmplă acum e că i s-au cerut niște lucruri și nu a vrut să le execute”, explică amicul lui.

Omul spune că ”eu l-am sfătuit să meargă la DNA și să explice”.

Acest ”i s-au cerut niște lucruri și nu a vrut să le execute” este o trimitere directă la noua administrație PSD a Primăriei Capitalei!

Mai concret, managerului de la Malaxa i s-ar fi trimis un mesager cu taxa lunară de protecție și el a tergiversat. 

Acesta este un alt subiect interesant pentru DNA.

PNL la inaugurarea de la Vîlcea, PSD în cazul Capitalei. Vor dori procurorii să afle dacă Secureanu a dat bani și cine i-a cerut?

”Le-am das și pe nas, și pe gură!”

Expresia favorită prin care Florin Secureanu definea șpaga, sub formă de bani sau contracte favorabile, este: ”Le-am dat și pe nas, și pe gură!”.

Cînd a fost întrebată de Gazeta Sporturilor cum de a ajuns la inaugurarea casei de bătrîni din Vîlcea, Alina Gorghiu a explicat-o în contextul campaniei electorale.

Indignată, liderul PNL a apăsat pe ideea că ”a fost singura oară cînd am interacționat cu acest Secureanu”.

Asta dacă nu luăm în calcul o petrecere de botez.

Un personaj nou: Marius Mitruș

În iulie 2016, la Hotel Phoenicia din București are loc botezul băiatului lui Marius Mitruș.

Marius Mitruș este de trei ani consilier de strategie al lui Mugur Isărescu la BNR.

Acum în vîrstă de 37 de ani, Mitruș a lucrat la SRI din 2001 pînă în 2013.

Omul nici nu ascunde acest lucru.

Dimpotrivă, îl formulează în CV-ul public printr-o generalitate severă: ”Instituție cu atribuții în domeniul securității naționale”. În cazul Malaxa, Securitate, nu glumă!

Tip destupat, Mitruș urcă și ajunge să coordoneze un departament din zona financiar-bancară acoperită de Serviciul Român de Informații.

Însă cariera sa la vîrf nu durează.

Motivul pentru care a plecat din SRI este mai puțin expus.

Din informațiile Gazetei, despărțirea de SRI are legătură cu Sorin Popa, cel urmărit în dosarul bancherilor de la BRD. Mitruș neagă: ”Nici vorbă!  A fost o demisie și atît. Uneori, speculațiile nu ne duc mai aproape de adevăr”.

Sursa :http://tolo.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: