MALAKULUI KLAUS WERNER JOHANNIS,CU CETATENIE GERMANA PUTIN II PASA DE ALEGERILE PARLAMENTARE DIN 11 DECEMBRIE 2016!,EL VREA SA HOINAREASCA IN LUME,PRECUM LA MIAMI BEACH!

8 dec.

Mai sunt doar câteva zile până la finalul campaniei electorale și până la momentul aflării noii configurații a Parlamentului României. Cu cât scade numărul zilelor, cu atât mai tare se încing pixurile pe hârtie cu calculele privind prezența la vot a electoratelor fidele, a scorurilor pronosticate, cât și cu stratagemele de acaparare a puterii decizionale. În ciuda încercărilor de mobilizare a membrilor și simpatizanților partidelor, scrutinele devin din ce în ce mai puțin atractive pentru peste 50% din populația cu drept de vot a României. Mai mult, niciun partid nu va putea forma singur o majoritate solidă, din cauza lipsei votului masiv de susținere de la electori. Nici alianța PSD-ALDE nu prea are sorți să constituie singură o majoritate stabilă. Astfel, electoratul trimite „mingea“ direct în terenul șefului statului pentru desemnarea noului premier. Însă „jocul“ abia acum începe!

Liviu Dragnea a anunțat, public, că va face alianță post-alegeri cu ALDE, pentru a forma majoritatea care să dea premierul. De asemenea, pesediștii duc deja tratative de racolare, atât la centru, cât și în teritoriu, a candidaților de la celelalte partide ale căror mandate sunt ca și bătute în cuie. Nici minoritățile nu le-a omis Liviu Dragnea din schema sa de calcul. Pe acestea le momește cu beneficii, dar și cu funcții prin ministere, conform organigramelor pe care au lucrat și în timpul guvernărilor precedente. Și UDMR este curtat, în secret. Primul obiectiv al PSD este să ia cu ALDE toate funcțiile cheie din cele două camere ale parlamentului. Al doilea obiectiv, care rezultă din rezolvarea primului punct, este șefia guvernului. Ce se ferește PSD să nu se afle este că are un plan B, de rezervă, în cazul în care Klaus Iohannis va ignora majoritatea încropită de pesediști și îl va desemna pe Dacian Cioloș premier, conform dorinței PNL. Potrivit deciziei din PSD, nu doar că Cioloș va fi respins de noul Parlament, dar, ca să îl blocheze pe Iohannis să-l numească pentru a doua oară în fruntea executivului, va propune suspendarea șefului statului. Așadar, PSD îi va arăta pisica președintelui și va preîntâmpina posibilitatea ca noul parlament să fie dizolvat în urma celui de-al doilea refuz al numelui înaintat de președinte. Deloc străin de o asemenea stratagemă a PSD, PNL a pornit și el turele sale de pețire. Aproape sigur de susținerea celor de la USR, i-a luat cu asalt pe foștii colegi, acum la ALDE, în special pe cei care nu au relații așa de bune cu PSD. Tot în secret, liberalii depun toate diligențele și pe la UDMR, și la minoritățile naționale.

Băsescu vrea să rupă din PNL și PSD

În varianta în care Traian Băsescu reușește să își tragă partidul PMP în parlament peste pragul electoral de 5%, atunci și acesta va face tot posibilul să ajungă el premier. Încă din vară, Băsescu a anunțat, deschis, că va candida la Senat ca locomotivă a partidului său și ca să ajungă viitorul premier. Este la fel de adevărat că nu a precizat și cum va proceda, având în vedere că PMP nu va avea un număr impresionant de senatori și deputați nici după redistribuire. Cert este că Traian Băsescu nu se bazează doar pe voturile foștilor pedeliști, ci chiar încearcă să și-i aducă alături pe foștii săi apropiați, „refugiați“ la PNL și chiar la PSD. Vasta experiență în scandaluri și în blocaje politice de durată îl recomandă pe fostul șef al statului, Traian Băsescu, drept un strateg opozant și de temut pentru constituirea în regim de normalitate a noului guvern.

Ce spune Constituția

Articolul 89 din Constituție spune clar: „După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură“.

Articolul 95, CAPITOLUL II, normează condițiile suspendării din funcție a președintelui: „(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. (2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui. (3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui“.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: