PRESA DE CUMETRIE DIN USA IMPOTRIVA PRESEDINTELUI ALES REPUBLICANUL DONALD J.TRUMP!

10 dec.

Lacrimile deloc profesioniste din ochii unei corespondente CNN în noaptea de 8 spre 9 noiembrie, în momentul în care devenea limpede că Donald Trump își asigurase numărul de electori necesar pentru a fi ales președinte au fost ultimul semn că presa americană de main stream a fost de-a lungul întregii campanii de partea lui Hillary Clinton.

În mediul online apăruseră deja informații legate de încrengătura din spatele marilor trusturi de presă, cu relații familiale ce duceau direct către administrația Obama. Pe de altă parte, după alegerile prezidențiale din SUA s-a lansat polemica legată de ”știrile false” care l-au ajutat pe Donald Trump să ajungă la Casa Albă.

Încrengătura din politica și presa americană

Prezentăm mai jos informațiile care au circulat în campanie despre legăturile dintre trusturile de presă și administrația democrată, alături de rectificările necesare, pentru a decela în ce măsură ”știrile false” au fost sau nu decisive atunci, pe 8 noiembrie.

 • Producătorul executiv al ABC News, Ian Cameron, este căsătorit cu Susan Rice, consilierul pe probleme de securitate al președintelui Barack Obama
 • Președintele CBS News, David Rhodes, este fratele lui Ben Rhodes, consilierul adjunct pe probleme de securitate și comunicare strategică a președintelui Obama.
 • Corespondenta ABC News Claire Shipman este căsătorita cu fostul purtător de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.
 • Reporterul ABC News și al Univison Matthew Jaffe este căsătorit cu Katie Hogan, purtătoare de cuvânt al președintelui Obama.
 • Președintele ABC News, Ben Sherwood, este fratele lui Elizabeth Sherwood, consiliera lui Barack Obama.
 • Președinta CNN, Virginia Moseley este căsătorită cu fostul adjunct al lui Hillary Clinton în fruntea diplomației, Tom Nides.
 • Ziarul The New York Times este deținut de Carlos Slim, cel mai bogat cetățean mexican.

”Știrea falsă” adusă la zi

Și acum informațiile de mai sus aduse la zi.

 • Ian Cameron și Susan Rice s-au căsătorit în 1992, iar căsnicia lor merge mai departe. Rice (fostă ambasadoare a SUA la ONU) este și va fi până în ianuarie 2017 consiliera președintelui Obama. Însa Ian Cameron nu mai este producător executiv la ABC News începând din 2010.
 • Corespondenta ABC News Claire Shipman este căsătorita cu Jay Carney, însă acesta nu mai este purtător de cuvânt al Casei Albe începând din 2014, de când lucrează pentru Amazon – vicepreședinte pentru afaceri corporative mondiale.
 • Reporterul ABC News Matthew Jaffe nu mai lucrează pentru această televiziune din 2012, când a devenit director de comunicare al Institutului pentru Politică al Universității din Chicago. Soția sa, Katie Hogan a demisionat în 2016 din funcția de purtător de cuvânt al Casei Albe.
 • Virginia Moseley nu mai este președinta CNN, ci vicepreședintă, iar soțul ei, Thomas Nide, care a lucrat cu secretarul de Stat Hillary Clinton în 2011-2013, lucrează acum pentru firma de investiții Morgan Stanley.

The Washington Post a publicat în 2013 un articol despre cumetriile dintre presă și administrația Obama, apărând integritatea marilor ziare americane. Însa pe 9 noiembrie, după victoria lui Trump, același Washington Post scria despre surprinzătorul electorat al lui Trump: ”Presa americană a scris despre frustrarea și dezamăgirea acestor americani, însă nu i-a luat în serios suficient de mult”. Și poate că în informațiile de mai sus, fie ele și aduse la zi, se poate găsi o explicație pentru această eroare profesională.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: