MALAKUL CU SINDROM ASPERGER ,KLAUS WERNER JOHANNIS FATA IN FATA CU NOUL PNL-PPE,INTRUCAT PARTIDUL NATIONAL LIBERAL ISTORIC SI-A SUSPENDAT ACTIVITATEA,DAR NOII PEDELEI NU AU FOST PE FAZA!

14 dec.

Preşedintele Iohannis se consultă cu partidele, unele parlamentare altele încă nu, convocate pentru desemnarea premierului înaintea anunțării oficiale a rezultatului final pentru scrutinul din 11 decembrie. Delegaţia PNL, condusă de Raluca Turcan, a ajuns, în jurul orei 11.00, la Palatul Cotroceni.

La discuţii au anunțat că nu participă PSD și ALDE care au invocat motive de neconstituționalitate a convocării de astăzi.

Delegația liberalilor a fost formată din Raluca Turcan, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Cristian Bușoi și Marian Petrache.

La intrarea în sală, Iohannis i-a salutat pe liberali şi i-a felicitat pe Turcan şi pe Petrache. „Felicitări pentru alegere”, le-a spus Iohannis.

După ieşirea de consultări Raluca Turcan a atacat PSD-ul afirmând că pentru PNL este „surprinzătoare graba cu care PSD îşi abandonează programul de guvernare”.

„Sunt oameni de afaceri care şi-au făcut planuri cu privire la noul Cod Fiscal. Programul de guvernare mai ascunde şi renunţarea la cota unică de impozitare, lucru care va genera creşteri de taxe şi impozite. Aşadar PSD îşi începe conduita politică pentru următorii 4 ani cu o mare fraudă. Considerăm că programul PSD nu este sustenabil. PSD nu poate să reprezinte soluţia pentru bunăstarea acestei ţări”, a mai spus Turcan.

De asemenea, noul lider al PNL a mai spus că PNL consideră că ar fi anulate toate eforturile instituţionale de până acum dacă în fruntea guvernului ar fi o persoană condamnată penal.

„La masa negocierilor trebuie să stea persoane care nu sunt vulnerabile, nu au slăbiciuni”, a precizat Turcan.

„PNL îşi exprimă credinţa că dezvoltarea României pentru următorii 4 ani poate să vină din investiţii, dintr-o legislaţie armonizată şi considerăm că un program de guvernare de dreapta ar satisface nevoia de dezvoltare a acestei ţări. Ne pare rău că în campania electorală nu am vorbit mai mult de programul de guvernare al PNL, aşteptăm rezultatul consultărilor”, a mai spus Turcan.

Turcan a mai afirmat că PNL nu are în acest moment o propunere de premier, dar că dacă va ajunge în situaţia de a face o propunere de premier, cu siguranţă va fi un om integru.

„Vom urmări ce se întâmplă cu partidele de dreapta. Bineînţeles că domnul Dacian Cioloş va fi prima opţiune dacă vom ajunge în acea poziţie”, a precizat Raluca Turcan.

„Preşedintele nu ne-a spus nimic în sensul acesta, el este în etapa de consultări. Datoria noastră, ţiunând cont că programul de guvernare al PSD este deja faultat de PSD, un program de dreapta în România ar duce mai rapid la bunăstare şi dezvoltare”.

„Chiar suntem interesaţi de părerile publice exprimate de partidele de dreapta”, a conchis Turcan.

Marţi, în prima sa declaraţie după alegerile parlamentare, preşedintele Iohannis de precizat că nu îl va desemna pe Liviu Dragnea premier, chiar dacă PSD îl va propune, pe motiv că are o condamnare.

De asemenea, Iohannis nu vrut să dea detalii despre alte nume pe care le are în vedere. Acesta a chemat la consultări partidele care vor face parte din Parlament, iar discuţiile ar fi trebuit să înceapă în această dimineaţă, la ora 10.oo, cu liderii PSD.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: