CREDIBILITATEA COPRESEDINTELUI ALDE,CALIN POPESCU TARICEANU=0,CARE FARA SA-L ANUNTE PE LIDERUL PSD,LIVIU DRAGNEA „LUAT PRIN SURPRINDERE”CA SE INTALNESTE CU CEL CARE „L-O SCUIPAT „SASESTE ,CONDAMNATUL PENAL KLAUS WERNER JOHANNIS ,NE ADUCE AMINTE DE CRIN”CHUCKY”ANTONESCU CARE FARA SA-L ANUNTE PE VICTOR PONTA A DECLARAT”MA INTALNESC CU BASESCU DE CATE ORI VREAU!”

16 dec.

Președintele Klaus Iohannis a confirmat vineri că a purtat „o discuție” cu copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu – despre care nu s-a știut până astăzi – dar a susținut că nu s-a vorbit despre PNL.

”Da, am avut o discuţie cu domnul Tăriceanu, a fost o discuţie informală, o discuţie politică şi nu s-a referit la PNL”, a precizat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Întrebat de jurnalişti dacă discuția s-a referit la o coaliție după alegeri, Klaus Iohannis a spus că nu doreşte să intre în detalii și nu a dorit nici să precizeze când s-a întâlnit cu liderul ALDE.

Chestionat dacă i-a propus lui Tăriceanu să fie prim-ministru, Iohannis a răspuns: ”Nu am discutat așa ceva. Nici nu era cazul. Aia cu premierul este după consultări”.

Întrebat totodată dacă s-a întâlnit și cu alți politicieni, cum ar fi Traian Băsescu, Iohannis a refuzat de asemenea să ofere un răspuns. ”Asta nu o să vă spun”, a replicat Klaus Iohannis.

Antena 3 a anunțat vineri dimineață că președintele Iohannis s-a întâlnit cu Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu cu o zi înainte de consultările convocate miercuri la Palatul Cotroceni.

Ulterior, vineri la prânz, copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că i s-a propus să preia șefia PNL, lucru pe care l-a refuzat, anunțând totodată că a avut „o discuție” cu președintele, Klaus Iohannis, dar nu la Cotroceni.

„Am văzut astăzi știri că m-am întâlnit cu președintele Iohannis. Astăzi, în niciun caz, pentru că din câte știu președintele e la Bruxelles. În această perioadă, poate anumite contacte nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Am avut o discuție, dar nu la Cotroceni. Am avut o discuție cu președintele și mai mult de atât nu am ce să vă spun, pentru că poziția noastră oficială v-am comunicat-o mai devreme”, a spus Tăriceanu, menționând că nu a fost o discuție instituțională.

„Nu am plecat de la nicio premisă, pentru că eu nu am solicitat, nici Daniel (Constantin — n.r.) această discuție. Am făcut o discuție cu președintele și mai mult de atât, îmi pare rău, nu am să pot să vă spun. Nu pot să vă dau alte detalii, dar cred că logica simplă vă ajută în chestiunea asta având în vedere că am fost împreună cu Daniel Constantin. Nu a fost o discuție instituțională”, a adăugat liderul ALDE.

Tăriceanu a refuzat să spună cine i-a propus să preia conducerea PNL, dând de înțeles că ar fi venit din interiorul acestui partid.

„Pot să vă confirm că, într-adevăr, au fost numeroase încercări de a fi convinși să ne raliem unei astfel de formule, așa-numita formulă de centru-dreapta. Pentru acest lucru ofertele au început ca la licitație. Ni s-a oferit din ce în ce mai mult, doar, doar ne-or convinge să acceptăm. Pentru mine, reunificarea mișcării liberale nu este un lucru care să mă lase indiferent, mi s-a propus chiar să preiau conducerea PNL. (…) Eu cred că PNL are nevoie, înainte de orice, de o clarificare ideologică. (…) Astăzi, pentru toată lumea, inclusiv pentru PNL, trebuie să fie clar că orice opțiune politică trebuie să plece de la voința electoratului. (…) Nu îmi schimb poziția și atitudinea și nu voi face concesii acolo unde nu este nevoie”, a afirmat Tăriceanu, într-o conferință de presă.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: