SERGIU MOROI,DEVENIT MOROIANU,SOTUL CLOTILDEI ARMAND ,FRANTUZOICA CEA VOCALA A FOST EXCLUS DIN UNUINEA SOROS ROMANIA SI REACTIA ACESTEIA!!

17 dec.

Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armand, a fost exclus din USR în urma acuzațiilor pe care i le-a adus șefului de campanie al formațiunii, Matei Păun.

Cum ati indrrraznit, ba mocofanilor rrromani de la USSSSR sa excludeti pe mon mari à moi ? Sa stiti ca eu spus pe voi la monsieur Sorrros ! Putain de bordel de merde ! Eu foarrte suparrrrata, facut valiza si plecat la Parrris ! Adieu ! 

Vicepreşedintele USR, Clotilde Armand, a declarat sâmbătă la Cluj, că nu ştia de excluderea soţului ei din partid, considerând că decizia este una greşită la mai multe niveluri.

”Am aflat acest lucru în timpul lansării de carte (la Cluj – nr.). Cred că el poate să facă apel. Pentru mine este o decizie greşită a lui, care a creat o decizie greşită a Biroului Naţional. Este ca la tenis. Daca mingea e greşită, în loc ca cineva să o oprească, se continuă mai departe şi e greşit mai departe. Cred că este o decizie greşită şi la nivel uman, pentru că o prietenie de 20 de ani cu un om loial şi sincer nu se aruncă în aer pentru un moment de criză după alegeri. Este o decizie greşită la nivel de resurse umane, pentru că Sergiu Moroianu este un om de mare calitate şi pentru USR este un atu că el este acolo un om loial care de ani de zile luptă. Este o decizie greşită şi la nivel de management, pentru că o persoană care sesizează nişte probleme, care nu s-a făcut auzită în cazul Comisiei de Arbitraj, al cărui mesaj nu a fost auzit şi înţeles la nivel de partid şi s-a dus public din această cauză, este un om care trebuie respectat. În orice organizaţie este bine să ai oameni care trag semnalul de alarmă. Un om care trage semnalul de alarmă trebuie să fie respectat. Încă o greşeală este faptul că înainte să se răspundă la ce a spus el, a fost exclus. Din punctul meu de vedere, această decizie este greşită”, a declarat Clotilde Armand, conform News.ro. Armand a mai explicat că Sergiu Moroianu a fost convocat de către partid pentru a explica postarea sa de pe Facebook, dar că nu a putut participa la şedinţă pentru că trebuia să stea cu copiii cât timp ea se afla la Cluj-Napoca, pentru a-şi lansa cartea.

”A fost convocat cu o zi înainte (n.r de către partid). Nu putea să se ducă pentru că eu, soţia lui, eram aici, la Cluj. Aveam multe angajamente faţă de copiii noştri. Avem mai mulţi copii şi multe angajamente şi el s-a angajat faţă de ei şi nu putea să se ducă la acea şedinţă. Noi voiam să mergem duminică […]. La votul de excludere nu am fost acolo. Se pare că atunci când nu sunt eu acolo se iau decizii greşite”, a mai spus Clotilde Armand.

Aceasta a mai apreciat că astfel de episoade sunt ”crize normale” în viaţa unui partid şi a promis că această ”criză de maturitate” va fi depăşită.

”Sunt crize normale. Va trebuie să vedem ce facem, dar în niciun caz aşa ceva nu ne va distruge. Suntem mult mai solizi decât atât. E normal ca după alegeri să fie nişte crize. Sunt mai multe subiecte care au fost gestionate într-un mod nu foarte democratic şi transparent pentru că era presiunea timpului şi a evenimentelor. Am dat exemplul banilor, care au fost foarte puţini şi fiind foarte puţini, toată lumea a luptat pentru ei şi a fost o dezamăgire şi o frustrare pentru că oamenii nu avea resurse de promovare. Oamenii ar fi vrut mai multă transparenţă, dar era o permanentă criză de timp. Pe partea ideologică noi acoperim tot spectrul şi oamenii vin în USR pentru valorile lor, nu pentru bani. Oamenii sunt idealişti şi dacă se crează dezechilibre, apar nemulţumiri. […] după alegeri este un moment în care problemele interne se văd. După ce am rezolvat problemele externe, este normal ca acum să ne ocupăm de problemele interne, care sunt normale pentru o organizaţie în care lumea vine din entuziasm. Este o criză de maturitate care va fi depăşită”, a mai spus vicepreşedintele USR.

 

Anunțul a fost făcut sâmbătă de Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

”E un moment trist. Prin decizia unanimă a Biroului National de aseară, Sergiu Moroianu a fost exclus din USR. Biroul Național a sancționat atacul lipsit de etică la adresa USR, care a rănit miile de oameni care au muncit pentru acest proiect”, a scris Dan pe rețeaua de socializare.

Potrivit unui comunicat al partidului, „Biroul Național al USR a constatat că Sergiu Moroianu a încălcat articolul 13 litera c din statut care prevede că un membru are îndatorirea să nu prejudicieze, prin luări de poziții publice, imaginea Salvați România și a decis excluderea lui din partid”.

„USR a constatat că intervenția publică a lui Sergiu Moroianu a fost preluată în mass-media în zeci de articole, știri și emisiuni TV, într-un context negativ pentru partid, fapt care a prejudiciat grav imaginea Uniunii și eforturile depuse de membrii si simpatizanții USR în campania electorală. Sergiu Moroianu a refuzat să se prezinte la ședința Biroului Național, la care a fost invitat cu 48 de ore înainte așa cum prevede statutul pentru a-și proba acuzațiile. De asemenea, BN i-a oferit lui Sergiu Moroianu posibilitatea să prezinte dovezile în scris dacă nu poate participa fizic la sedința Biroului Național, posibilitate pe care acesta nu a folosit-o”, arată formațiunea lui Nicușor Dan, făcând în continuare „următoarele precizări”:
„1. Intervenția lui Sergiu Moroianu a fost lipsită de etică și a adus prejudicii grave imaginii partidului prin lansarea unor acuzații calomnioase în spațiul public. Persoanele care afirmă lucruri deosebit de grave, false, pe care nu le pot proba, contravin statutului de membru și valorilor USR.
2. Sergiu Moroianu s-a folosit pentru a ataca partidul de invenția propagată de adversari în campania josnică de denigrare a USR, asocierea cu George Soros. Tot pe această pseudotemă, a acuzat în mod direct și fals unul dintre vice-președinții USR, pe Roxana Wring.
3. Sergiu Moroianu a enunțat mai multe minciuni legate de cheltuirea banilor în campania electorală.
3.1. Că banii ar fi fost cheltuiți netransparent și discreționar. USR a făcut publice la mijlocul campaniei electorale veniturile și cheltuielile, precum și structura cheltuielilor, urmând ca bilanțul complet să fie făcut public după finalizarea și depunerea actelor la AEP de către mandatarii financiari.
Dovada faptului ca banii au fost cheltuiți chibzuit este suma de 50 000 de lei plătită pentru sondajul de opinie comandat, ceea ce reprezintă aproximativ 2% din cheltuielile totale.
Cele mai mari cheltuieli din campanie au fost pentru infrastructură (corturi, pliante, servicii poștale, producție, distribuție).
Sergiu Moroianu susține că au fost plătite așa zise servicii de consultanță, ceea ce este fals. Pentru toate contractele există dovada prestării serviciilor și toate cheltuielile au la bază chitanțe și facturi care vor fi depuse la AEP.
3.2. Că Matei Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Matei Paun a activat voluntar și nu urmează să fie remunerat nici pentru campania de la locale, nici pentru cea recentă de la parlamentare. El nu a fost plătit niciodată de către USB sau USR, fapt ce poate dovedit prin documentele depuse conform legii la AEP.
4. Invitațiile media au venit cu precădere pentru candidații pentru Parlament, USR promovându-i pe aceștia. Clotilde Armand, care nu fost candidat la Parlamentare, a fost prezentă în mass-media în timpul campaniei electorale. De altfel, Clotilde Armand a fost prezentă la acțiunile filialelor locale, inclusiv la cele care implicau apariții media.
5. În opoziție cu afirmația lui Sergiu Moroianu, Clotilde Armand a fost cea care l-a cooptat și propus pe Matei Paun în echipa de campanie, în luna februarie 2016.
6. În ceea ce privește rezultatul alegerilor de la București, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, USR a obținut cu 35.000 mai multe voturi decât la alegerile locale din 5 iunie 2016”.

Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, a acuzat, în această săptămână, într-o postare pe Facebook, „abuzuri şi greşeli” comise ”din partea «echipei de comunicare/campanie» coordonate de Matei Păun”, care, în opinia sa, au dus la un rezultat mai slab al USR în Bucureşti la alegerile parlamentare decât la cele locale.

Moroianu l-a descris pe Matei Păun drept ”un personaj controversat”, spunând că nu se știe pentru cine a lucrat, ce avere și surse de venit are, nici măcar ce cetățenie are, reproșându-i că a asociat imaginea USR cu activiștii lgbt și cu Soros. (Detaliiaici).

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: