COMUNICATUL DE PRESA A PARCHETULUI GENERAL PRIN CARE SE ANUNTA CA S-A DESCHIS O ANCHETA PENALA,IN URMA DEZVALUIRILOR FOSTULUI DEPUTAT SEBI GHITA!

4 ian.

Parchetul General a dat publicității un comunicat de presă prin care anunță că s-a deschis o anchetă penală, în urma dezvăluirilor făcute aseară de Sebastian Ghiță.
„Ca urmare a vehiculării în mass media a unor informații privind posibile imixtiuni în actul de justiție, astfel cum a rezultat dintr-o înregistrare făcută publică de fostul deputat Sebastian Ghiță în care este redat un dialog între fostul președinte al României Traian Băsescu și o altă persoană, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
În cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie 2016, la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informațiilor făcute publice prin materialul difuzat pe data de 3 ianaurie 2017 pe postul România TV. În această înregistrare, Traian Băsescu relata despre informațiile pe care le primea în legătură cu cauze judiciare aflate în curs de soluționare.
Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.”
Ȋntr-o postare pe facebook, Traian Băsescu a confirmat azi autenticitatea înregistrărilor difuzate de Ghiță:
„Am luat notă de înregistrările apărute în mass media în serialul «Ghiță face dreptate». Cu privire la aceste înregistrări, fac următoarele precizări:
1. Înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuții private în ultimele luni ale anului 2016;
2. Recunosc înregistrările ca fiind reale;
3. Autorul a procedat la editarea înregistrărilor, ceea ce este de natură a crea unele confunzii;
4. Nu m-am întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan și, implicit, nici nu am discutat cu domnia sa dosarul Voiculescu;
5. Afirmațiile mele sunt legate de informații primite de la structurile specializate și nu de la procurori sau judecători, cu care nu am discutat niciodată dosarul ICA (Voiculescu);
6. Încă înainte de terminarea mandatului și, în mod deosebit, după terminarea acestuia, am vorbit frecvent în spațiul public, dar și în întâlniri private, exemplificând ceea ce eu consideram a fi abuzuri cu elemente din dosare pe care le cunoșteam. În același timp, am vorbit, ori de câte ori am avut ocazia, despre nevoia punerii sub control real de către Parlament a activității serviciilor de informații, și, în mod deosebit, a SRI.”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: