GUVERNUL ROMANIEI SORIN GRINDEANU A PRIMIT VOTUL DE INVESTITURA IN PARLAMENT!

4 ian.

Guvernul Sorin Grindeanu a fost învestit de Parlament prin vot secret cu bile. Potrivit România TV, au fost înregistrate 300 de voturi în favoarea Cabinetului Grindeanu şi 133 împotrivă. Depunerea jurământului la Cotroceni va avea lo la ora 19.00, potrivit unor surse politice.

UPDATE Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, că își propune ca țintă o Românie normală, în care anormalitatea să fie o excepție, nu o regulă.

Eu vă propun astăzi o altă țintă care, în opinia mea, le include pe toate celelalte (n.r. — din programul de guvernare) — România normală. Vă propun și îmi propun ca la finalul mandatului pe care mi-l încredințați astăzi, dacă veți vota în favoarea guvernului, să avem o altă țară, în care oamenii să trăiască bine și să se bucure de aceleași drepturi și libertăți. Acesta ar trebui să fie obiectivul principal al viitoarei guvernări. Îmi doresc o țară normală, în care lucrurile să fie așa cum trebuie să fie, în care anormalul să fie o excepție, și nu o regulă. Primul semn de normalitate e ca politicienii aleși în funcții publice să respecte ceea ce au promis în timpul campaniei electorale și să pună în practică toate măsurile pentru care au primit votul cetățenilor. De aceea, în programul de guvernare pe care l-am supus atenției și votului Parlamentului veți regăsi toate măsurile prezentate în campania electorală de dl președinte Liviu Dragnea. Aceste măsuri au fost votate de români și e normal să se regăsească în programul de guvernare al partidelor care au obținut majoritatea în Parlament„, a subliniat Grindeanu.

El a arătat că își mai dorește o țară în care creșterea economică să se regăsească în bunăstarea cetățenilor.

Scopul tuturor acțiunilor noastre este bunăstarea celor care ne-au votat și care plătesc taxe și impozite. (…) Nu venim la guvernare pentru a face statistici frumoase pe hârtie, iar creșterea economică n-are nicio valoare dacă nu se regăsește într-un fel sau altul în buzunarele românilor„, a afirmat Grindeanu.

Potrivit acestuia, o țară normală înseamnă, între altele, fără cozi la taxe, condiții pentru creșterea copiilor, un sistem de sănătate dezvoltat, autostrăzi, dar și o țară în care guvernul trebuie să urmărească să asigure salarii mari pentru cetățenii săi.

Într-o țară normală, scopul guvernării este în primul rând bunăstarea propriilor cetățeni. Vrem investiții străine, însă investiții care să ofere locuri de muncă bine plătite pentru români. Investițiile străine nu sunt un scop în sine, ci un mijloc prin care ne propunem un trai mai bun pentru români. Din acest motiv, în programul nostru am propus o schimbare a viziunii economice în ceea ce privește investitorii străini„, a arătat Sorin Grindeanu.

Acesta a mai precizat că noul Guvern are în vedere o creştere a salariului minim la 1.450 de lei în acest an. „Într-o ţară normală, cei care au muncit o viaţă întreagă au o pensie decentă. Dacă dorim o Românie normală, trebuie să creştem punctul de pensie ca să ajungă la 45% din salariul mediu pe economie, cu o primă creştere la 1.000 de lei, în 2017„, a precizat Grindeanu.

Putem creşte veniturile populaţiei prin scăderea taxelor aferente acestor venituri, înseamnă mai mulţi bani în buzunarul cetăţeanului, una din primele măsuri va fi scutirea de impozit pt venituri mai mici de 2.000 de lei pe lună. De la 1 ianuarie 2018 ne propunem ca impozitul pe veniturile mai mari de 2.000 de lei să scadă de la 16% la 10%. Tinerii să nu mai plece la muncă în străinătate pentru a câştiga decent, îmi doresc ca tinerii absolvenţi să rămână, să susţină prin munca lor sistemul de educaţie şi sănătate„, a adăugat premierul desemnat.

Noul Guvern Grindeanu are în vedere, de asemenea, un program ambiţios pentru înfiinţarea a 10.000 de firme pe an, pentru ca tinerii să înceapă să se ocupe de afaceri. „Am inclus în viziunea de guvernare, programe de ucenicie şi stagii care să permită tinerilor să înveţe o meserie, dacă vom dezvolta o forţă de muncă bine calificată, investitorii vor fi interesaţi să dezvolte afaceri în ţara noastră„, a mai spus Grindeanu.

UPDATE Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, şi-a început discursul din plenul reunit al Parlamentului în care cere votul de încredere mulţumind PSD pentru propunere şi afirmând că Sevil Shhaideh ar fi fost o variantă „excelentă” de premier. El i-a mulţumit şi lui Liviu Dragnea pentru „echilibru” şi pentru că a fost „un adevărat om de stat”.

Vreau să precizez faptul că prima propunere a PSD pentru funcţia de premier, Sevil Shhaideh, ar fi fost o variantă excelentă pentru conducerea Guvernului şi e bine că dânsa va fi alături de mine în echipa viitorului Executiv„, a spus Grindeanu.

El i-a mulţumit în deschidere şi lui Liviu Dragnea. „Salut în mod deosebit echilibrul domnului preşedinte Liviu Dragnea, care în ultimele săptămâni s-a comportat ca un adevarătat om de stat, punând interesul naţional mai presus de interesul său personal sau al partidului pe care îl conduce. S-a evitat astfel o criză foarte nocivă„, a spus Sorin Grindeanu, discursul său fiind întrerupt de rânduri de aplauze din sală.

Grindeanu a anunţat că miercuri seară va convoca prima şedinţă de Guvern, „pentru a deveni operaţionali în cel mai scurt timp”.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu le va prezenta parlamentarilor lista miniștrilor și programul de guvernare. Pentru a fi învestit de Parlament, noul Cabinet trebuie să întrunească voturile majorității deputaților și senatorilor, adică 232. La şedinţă şi-au anunţat prezenţa 327 de parlamentari.

Şedinţa este prezidată de preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu Tăriceanu. În plen se mai află, printre alții, Patriarhul BOR, Daniel, și președintele CCR, Valer Dorneanu.

În Parlament vor urma dezbateri, fiecare partid având un reprezentant care va susţine o alocuţiune.

Miercuri, în prima parte a zilei, miniştrii propuşi în Cabinetul Grindeanu au fost avizaţi în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului. Viitorul Guvern, propus de PSD-ALDE, are în componență 24 de miniștri, dintre care doi dețin și funcția de vicepremier, și doi miniștri delegați.

2 răspunsuri sa “GUVERNUL ROMANIEI SORIN GRINDEANU A PRIMIT VOTUL DE INVESTITURA IN PARLAMENT!”

  1. admin 4 ianuarie 2017 la 7:52 pm #

    Mă bucur că am avut ocazia să vă cunosc prin intermediul blogului dvs. Felicitări! Vă voi mai vizita! Pe curând…

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: