MARIONETA LUI GEORGE SOROS,CONDAMNATUL PENAL KLAUS WERNER JOHANNIS A PRIMIT O LOVITURA DURA DIN PARTEA CO-PRESEDINTELUI ALDE,CALIN POPESCU TARICEANU :”JOHANNIS NU ARE NICIUN ROL IN DEFINIREA STRUCTURII GUVERNULUI SI A ECHIPEI GUVERNAMENTALE,LEGIMITATEA ESTE DATA DE VOTUL PARLAMENTULUI!!

4 ian.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat marţi că președintele Klaus Iohannis nu are niciun rol în definirea structurii guvernului și a echipei guvernamentale.
Imagini pentru IOHANNIS ,POZE BE WOMEN

 

Tăriceanu a făcut această precizare răspunzând unei întrebări referitoare la eventualele obiecții ale președintelui României la anumite portofolii, scrie romaniatv.net.

 

„Preşedintele poate refuza un ministru în condiţia în care se vacantează un portofoliu, nu dacă echipa e votata de Parlament”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit acestuia, „nu exista niciun fel de prerogativa a presedintelui ca un guvern care primeste votul in Parlament sa poata sa intre intr-o analiza suplimentara a presedintelui si sa ridice obiectii”.

Tăriceanu a precizat care sunt paşii următori. „Premierul desemnat prezinta mâine programul, structura şi membri echipei, Parlamentul dă un vot pe aceste trei lucruri, iar preşedintele dă un vot pe aceste trei lucruri. Presedintele urmeaza sa semneze decretele de numire. Nu poate pune o bariera în calea numirii unui membru al Guvernului atata vreme cat Parlamentul da un vot”, a punctat liderul ALDE.

Tăriceanu, ameninţat de Iohannis

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului şi copreşedinte ALDE, vine cu noi detalii din întâlnirea neoficială pe care a avut-o cu preşedintele Iohannis, înainte de consultările oficiale. La discuţie ar fi participat şi Daniel Constatin, celălalt copreşedinte ALDE.

„Nu mi s-a mai întâmplat să fiu ameninţat. Mi-a spus că putem să facem o coaliţie de centru-dreapta, pentru că altfel se va declanşa un război în care vom fi prinşi fară să fim elementul principal. (…) Mi-a dat dimensiunea direcţiei în care e dispus să meargă preşedintele, adică să facă orice pentru a încerca o coaliţie anti-PSD”, a declarat Tăriceanu la România TV.

”Președintele nu are niciun rol în definirea echipei structurii guvernului și a echipei guvernului. Acesta poate fi considerat un gest de curtoazie față de președinte. Așa cum se știe, echipa guvernamentală și programul sunt prezentate de primul ministru în fața Parlamentului care dă votul de învestitură. Legitimitatea este dată de votul Parlamentului. Președintele nu are nicio pârghie de intervenție în ceea ce privește echipa guvernului”, a spus Tăriceanu.

Cât priveşte posibilitatea ca preşedintele Iohannis să aibă un cuvânt de spus în privinţa unor miniştri de la patru portofolii importante – Externe, Interne, Apărare şi Finanţe, Tăriceanu a afirmat că cel mai important cuvânt în această direcţie trebuie să-l aibă alegătorii, partidele politice şi Parlamentul.

„Cred că cuvântul cel mai important de spus în această privinţă trebuie să-l aibă alegătorii, partidele politice care merg în faţa alegătorilor cu programul lor şi, în final, structurile de partid care prezintă Parlamentul. Iar cuvântul final îl are Parlamentul, prin aprobarea sau respingerea echipei guvernamentale. Aşa se întâmplă în orice ţară”, a susţinut copreşedintele ALDE.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: