RAPANDULA ISTERICA,SEFA NOULUI PDL ,PUPINCURISTA LUI ELENA UDREA”KILL BILL” ,RALUCA TATARCAN,DEVENITA TURCAN SE DA IN STAMBA CA O ADEVARATA PEDELISTA DE LA „DRAGA STOLO”,LA „GO CIOLO”,LA „GO JOHANNA”!

5 ian.

Prin demersul făcut joi la Curtea Constituțională, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, se comportă ca avocatul PSD și al lui Liviu Dragnea, afirmă președintele PNLP, Raluca Turcan.

Membrii Biroului Politic Naţional al PNLP au ales-o marţi pe Raluca Turcan, în unanimitate, drept preşedinte interimar al partidului. Mandatul ei ar urma să dureze până la Convenţia Naţională de anul viitor, când vor fi organizate alegeri interne.

Vă prezentăm zece elemente definitorii din cariera de politician a Ralucăi Turcan.

 Foto: turcanraluca.ro

Consiliera lui Theodor Stolojan

Raluca Turcan (Tatarcan, pe numele de fată) s-a născut la Botoşani pe 2 aprilie 1976, fiind singurul copil al unei profesoare de matematică şi al unui profesor de fizică.

A intrat în politică în anul 2000, când s-a înscris în PNL şi a devenit consilier personal al lui Theodor Stolojan. Se cunoscuseră cu un an înainte, la Tofan Grup, unde ea lucra la departamentul de PR şi Comunicare, iar el era director de strategie.

Stolojan a păstrat-o în poziţia de consilier şi după ce, în 2002, a fost ales lider al PNL, funcţie pe care el avea să o deţină până în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2004.

Traseu politic circular

Tot alături de Stolojan, Raluca Turcan a părăsit PNL în martie 2007, după declanşarea în Parlament a procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Cei doi s-au numărat printre fondatorii Partidului Liberal Democrat – PLD. Această facţiune s-a desprins din PNL pentru că se opunea liderului de atunci al partidului, Călin Popescu Tăriceanu, care era prim-ministru şi se afla în conflict cu şeful statului.

La finele anului 2007, după ce a obţinut un scor neaşteptat de bun (7,8%) la primele alegeri româneşti pentru Parlamentul European, PLD-ul lui Stolojan a fuzionat cu PD, condus de Emil Boc, şi au format Partidul Democrat Liberal – PDL.

Şapte ani mai târziu, la începutul anului 2015, PDL (condus de Vasile Blaga) a fost înghiţit de PNL ca efect al victoriei lui Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale.

Astfel, Raluca Turcan s-a întors în partidul la a cărui scindare contribuise. Iar acum îi va fi chiar preşedinte interimar.

Să-i reținem, deci, traseul politic: PNL – PLD – PDL – PNL.

Căsătorită cu Valeriu Turcan

În septembrie 2004 – cu mai puţin de o lună înainte de surprinzătoarea retragere a lui Stolojan din cursa prezidenţială (eveniment rămas în istoria politică sub denumirea „Dragă Stolo”, după felul în care i s-a adresat Traian Băsescu în timp ce mima plânsul) –, Raluca Turcan s-a căsătorit cu Valeriu Turcan (40 de ani), care avea să fie purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale timp de 5 ani (2007-2012).

Soţii Turcan au un băiat de 9 ani, iar nașul lor de căsătorie este Theodor Stolojan.

Îşi „uită” vârsta

În 2008, într-o emisiune de la Realitatea TV, Raluca Turcan a afirmat, la un moment dat, că are 28 de ani.

Apoi, confruntată cu CV-ul său de pe site-ul Camerei Deputaților, din care reieşea că are 32 de ani (fiind născută în 1976), a râs și a susţinut că nu-și mai amintise ce vârstă are.

Înregistrarea acestui moment straniu a rămas:

TVR HD

În 2010, câteva ziare centrale scriu că, într-o şedinţă a Comisiei pentru Cultură şi Mass-Media de la Camera Deputaților, Raluca Turcan i-ar fi cerut explicații preşedintelui TVR pentru costisitoarea lansare a „postului local” TVR Hunedoara.

De fapt, era vorba despre TVR HD, unde HD sunt iniţialele de la High Definition.

Kill Bill Volume 3

Tot în 2010, Raluca Turcan se numără printre cei care îi ridică osanale Elenei Udrea la Congresul PDL, alături, printre alţii, de Gabriel Oprea, Ioan Oltean sau Cristian Boureanu.

Ea o numeşte pe favorita lui Traian Băsescu „un veritabil Kill Bill al politicii românești„.

„Are forță, are curaj!”, exclamă Turcan de pe scena unde stau aliniaţi liderii partidului prezidenţial.

Operaţii estetice

Raluca Turcan arată diferit, din punct de vedere fizic, faţă de primii ani ai carierei sale politice. Potrivit ziarelor tabloide, ea a apelat de mai multe ori la chirurgie estetică.

Intervențiile faciale suferite de Turcan ar fi vizat micşorarea nasului, ridicarea pomeților, mărirea buzelor și corectarea ridurilor.

Deputat bine pregătit

În postura de membru al Comisiei de Educație din Camera Deputaților, Raluca Turcan a ştiut tot timpul ce proiecte se dezbăteau și care erau dedesubturile acestora.

Ea este, de asemenea, unul dintre primii deputați din Transilvania care și-au respectat programul de audiențe în teritoriu.

Diploma de la Moscova

raluca-turcan-foto-lm

Potrivit CV-ului său, Raluca Turcan a fost, între 1996 și 1999, bursieră a Institutului Puşkin din Moscova, de unde ar fi obținut o „diplomă în rusă comercială”. Tot în 1999, ea a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti.

În 2008, într-un interviu pentru Agerpres, ea spunea că bursa din Rusia a durat doar câteva luni. Iată fragmentul:

„Eu am absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale a Academiei de Studii Economice din Bucureşti. După admiterea la această facultate, am primit o bursă din partea Guvernului României, din partea ţării mele. Am privit această bursă de câteva luni la Moscova ca pe o şansă de a acumula cunoştinţe”.

Filiala PNL cu cel mai bun scor

În campania pentru alegerile parlamentare, PNL şi-a declarat susţinerea pentru platforma România 100, a premierului Dacian Cioloş. De altfel, mitingul electoral al liberalilor de la începutul lunii noiembrie s-a desfăşurat sub deviza „Go, Ciolo!”si „Go Johanna”.

Imagini pentru TURCAN ,IOHANNIS POZEImagini pentru TURCAN ,IOHANNIS POZE

 

În 11 decembrie, PNL a primit 20% din voturile valabil exprimate, atât la Cameră, cât şi la Senat, ceea ce a dus la demisia preşedintelui Alina Gorghiu.

Cel mai bun scor dintre organizaţiile judeţene ale PNL l-a obţinut filiala Sibiu (39%), condusă de Raluca Turcan, care a candidat de pe primul loc al listei pentru Camera Deputaţilor.

Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care, două zile mai târziu, membrii Biroului Politic Naţional al PNL au ales-o, în unanimitate, președinte interimar. Anul viitor, ea va trebui să organizeze alegeri pentru şefia celui mai vechi partid din ţară.

„PNLP întreabă ce stat este acela în care Avocatul Poporului sesizează CCR în favoarea unui președinte de partid condamnat penal definitiv. Din nefericire, Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, se comportă ca avocatul PSD și al lui Liviu Dragnea, și în niciun caz ca o instituție care se numește Avocatul Poporului. Să ne aducem aminte Ordonanța 55, care permitea primarilor pentru o scurtă perioadă să migreze de la un partid la altul, când domnul Victor Ciorbea a refuzat cu obstinație să sesizeze CCR, pentru a încerca să blocheze punerea în paranteză a democrației în interes politic al PSD. Aceeași obediență față de PSD. PNLP speră ca această speță la CCR să se facă în mod corect și să se țină cont de jurisprudența pe acest subiect”, a declarat liderul PNLP la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Avocatul Poporului a trimis la CCR sesizarea la legea care interzice persoanelor condamnate să fie în Guvern.

Potrivit Avocatului Poporului, „prevederile art. 2 din Legea nr. 90/2001 încalcă principiul echilibrului puterilor în stat, nu întrunesc cerințele constituționale de previzibilitate și proporționalitate a legii și nu permit recunoașterea dreptului la diferență pentru ocuparea, în condiții de egalitate și fără restricții nerezonabile, a unei funcții ce implică exercițiul autorității de stat”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: