GAULEITERUL NAZI,KLAUS WERNER JOHANNIS A ANUNTAT ,MIERCURI,DUPA INTALNIREA CU PREMIERUL SORIN GRINDEANU CA VA PROMULGA LEGEA PRIN CARE SE ELIMINA PLATA CASS,PENTRU TOATE PENSIILE,PRECUM SI A IMPOZITULUI PE VENIT DE 16% PENTRU PENSIILE SUB 2.000 DE LEI!

11 ian.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu, că va promulga Legea prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum și a impozitului pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Foto Administrația Prezidențială

„După analiza pe care am făcut-o și după discuția pe care am avut-o astăzi, am decis să promulg această lege în următoarele zile”, a afirmat Klaus Iohannis.

Camera Deputaților a adoptat, în 5 ianuarie, în sesiune extraordinară, cu 207 voturi „pentru” și 29 de voturi „împotrivă”, proiectul de lege prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum și a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei.

Proiectul discutat de deputați este cel inițiat de fostul senator ALDE Cristiana Anghel și susținut de alți 50 de parlamentari ALDE, PNL, PSD și neafiliați, prin care este eliminată plata impozitului de 16% pe venit pentru toate pensiile, precum și a contribuției CASS. Proiectul Cristianei Anghel a fost adoptat de Senat în luna septembrie 2016.

Despre „gaura” găsită de Dragnea

Iohannis a declarat de asemenea, miercuri, că a discutat, „pe scurt”, cu premierul Sorin Grindeanu despre sumele nerealizate la buget în 2016, precizând că explicaţiile suplimentare trebuie date de specialişti şi de cei care au guvernat în 2016, iar în privinţa anchetei parlamentare a spus că trebuie „să o luăm încet” cu astfel de demersuri.

„Am discutat foarte pe scurt această chestiune. Din motive pe care nu le cunosc, s-a vehiculat inițial sintagma de gaură la buget, ceea ce nici nu poate fi vorba. E vorba de o sumă care nu s-a realizat, pur și simplu, la încasări, din motive pe care vor trebui să le explice alții, nu eu. Cei care au guvernat. Cert este că nu a plecat nimeni cu banii acasă”, a afirmat președintele.

„Cred că este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului. Cred că ar fi foarte bine ca cei care ce pricep la aceste chestiuni să facă o analiză foarte serioasă și să nu se ducă discuția la nivel de contre politice”, a mai spus Iohannis referindu-se la același subiect.

Klaus Iohannis a declarat miercuri, după discuțiile de la Cotroceni cu premierul Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor, că „nu va fi deloc ușor de construit un buget cu măsurile deja aprobate și cu încadrarea în deficitul de 3%, dar el este obligatoriu”.

Guvenul Cioloș nu a susținut propunerea legislativă, din cauza impactului negativ asupra venitului bugetului de stat consolidat, estimat la 2,2 milioane de lei pentru anul 2017.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: