PRESEDINTELE AMERICAN DONALD J.TRUMP IN TON CU VLADIMIR PUTIN PRIVIND DIVERSIUNEA MILIARDARULUI AMERICA ,EVREUL GEORGE SOROS ,CU PRIVIRE LA PRESUPUSUL DOSAR „KOMPROMAT”,PUBLICAT DE PRESA OBIEDENTA LUI GEORGE SOROS CARE ESTE INVESTIGAT IN USA :”TRAIM IN GERMANIA NAZISTA”?

11 ian.

Publicarea în presa americană a informaţiei despre existenţa unui dosar pregătit de serviciile secrete ruse cu materiale compromiţătoare despre viitorul preşedinte al SUA a provocat o reacţie dură din parte lui Donald Trump şi a Moscovei.

Dosarul “kompromat” ar conţine o serie de imagini cu conotaţie sexuală, despre care se presupune că au fost înregistrate de serviciile secrete ruse în timpul unei vizite a lui Donald Trump la Moscova, în 2013. Se adaugă apoi informaţii financiare şi despre legăturile constante care au existat în timpul campaniei prezidenţiale între Trump, echipa sa şi Rusia. Trump a fost informat despre toate acestea în timpul întâlnirii cu sefii serviciilor secrete, pe 6 ianuarie.

“Ştiri false! O vânătoare de vrăjitoare”, a reacţionat Donald Trump pe Twitter, după publicarea acestor informaţii. “Rusia a spus că acest raport neverificat comandat şi plătit de oponenţii politici este “un fals total şi un nonsens”. Foarte nedrept!”, a mai scris Trump. Preşedintele ales a revenit apoi cu alte mesaje. “Rusia nu a încercat niciodată să mă influenţeze. Nu am nimic de-a face cu Rusia – nicio înţelegere, niciun împrumut, nimic!”. “Serviciile secrete nu ar trebui să permită scurgerea către public a unor asemenea ştiri false. Un ultim glonţ tras în mine. Trăim oare în Germania nazistă?”, a scris Trump pe Twitter.

La Moscova, aceste informaţii au fost catalogate drept “inepţii” de purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin. “Kremlinul nu deţine niciun document împotriva lui Trump, iar informaţiile care susţin contrariul nu sunt reale şi nu sunt altceva decât o invenţie”, a spus Dmitri Peskov. “Este vorba de un fals integral, de o inepţie”, a spus Peskov, citat de Tass.

“Kremlinul nu se distrează culegând kompromat. Preşedintele rus vrea să construiască relaţii cu partenerii noştri externi, în interesul Federaţiei Ruse şi a poporului, dar şi în interesul stabilităţii şi securităţii”, a mai spus Peskov, vorbind, ca şi Trump, despre o “vânătoare de vrăjitoare”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului susţine că publicarea informaţiilor despre presupusul dosar compromiţător elaborat de serviciile ruse este o tentativă evidentă de sabotare a relaţiilor ruso-americane. Aşa-zisul raport urmăreşte să “menţină cu forţa relaţiile ruso-americane în starea actuală de degradare, să împiedice ca cineva să se întrebe dacă asta corespunde intereselor celor două state şi ale comunităţii internaţionale şi să reflecteze la ce se poate face pentru ca situaţia de confruntare totală dintre Rusia şi SUA să evolueze spre o relaţie constructivă”.

Rusia nu deține materiale compromițătoare cu privire la președintele ales al SUA, Donald Trump, sau la fosta sa rivală democrată Hillary Clinton, iar dovezile invocate în acest sens de șefii serviciilor americane de informații sunt „total false”, a afirmat miercuri Kremlinul, transmit Reuters și AFP.

„Kremlinul nu are niciun ‘kompromat’ cu privire la Trump”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse Dmitri Peskov, folosind un termen moștenit din jargonul sovietic ce desemna informații compromițătoare culese împotriva unor persoane susceptibile să fie șantajate.

Marți seara doi oficiali americani au relatat că șefii a patru agenții de informații ale SUA i-au prezentat lui Trump o serie de documente clasificate din care ar reieși între altele că agenți secreți ruși se află în posesia unor informații compromițătoare în ce-l privește.

Potrivit New York Times, ar fi vorba inclusiv de detalii „grafice” privind activitățile lui Trump cu niște prostituate la un hotel din Moscova, filmate de serviciul secret rus pentru a avea cu ce să-l șantajeze pe viitor.
Cu câteva ore înainte de prima sa conferință de presă de după alegerea sa la Casa Albă, la 9 noiembrie, Donald Trump a respins aceste relatări, afirmând că sunt „invenții”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: