CCR A RESPINS SESIZAREA „OPOZITIEI DE EXTREMA NAZISTA FORMATA DIN PNLP-UL LUI FRUNZAVERDE+PMP+USR,CU PRIVIRE LA LEGEA PRIVIND ABILITAREA GUVERNULUI ROMANIEI DE A EMITE ORDONANTE IN VACANTA PARLAMENTARA,CA FIIND CONSTITUTIONALA!

12 Ian

Curtea Constituțională a respins sesizarea formulată de PNL, USR și PMP. Judecătorii CCR au decis, joi, că Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară este constituţională.

„Am respins-o ca fiind neîntemeiată. Nu practica ne-a determinat să dăm această soluţie. Criticile sunt neîntemeiate. Că nu s-a respectat regulamentul – nu sunt chestiuni de constituţionalitae şi nu sunt chestiuni pe care să le verifice CCR. Celelalte critici că ar fi fost abordate probleme de lege organică – nici acestea nu sunt întemeiate. Dacă Guvernul va încălca spiritul Constituţiei ordonanţa respectivă poate fi declarată neconstituţională”, a explicat Valer Dorneanu, preşedintele CCR.

Curtea Constituțională a României a discutat joi sesizarea PNL, USR și PMP privind această lege.

Sesizarea a fost înaintată CCR, la 6 ianuarie 2017, după ce Parlamentul a adoptat, în aceeași zi, legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe în intervalul cuprins între data de intrare în vigoare a legii şi data la care Parlamentul îşi reia lucrările în prima sesiune ordinară a anului, respectiv la 1 februarie 2017.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: