GENERALUL FLORINEL COLDEA ACUZAT DE LUARE DE MITA SI CONFLICT DE INTERESE !

12 Ian

Vacanțele exotice pe care numărul doi în SRI, generalul Florian Coldea, și le-ar fi petrecut alături de fugarul Sebastian Ghiță au generat două ipoteze simple, în vreme ce răspunsurile întârzie să apară din tabăra incriminatului.

Prima ipoteză: Sebastian Ghiță, în relații contractuale cu SRI, îl mituia cu vacanțe pe generalul Coldea, aflat într-un evident conflict de interese.

A doua ipoteză, urmată de o întrebare: Florian Coldea își plătea totuși singurul vacanțele, dar de unde dispunea un bugetar de sume care să-i permită excursii exotice?

În lipsa unor răspunsuri, astfel de acuzații de luare de mită ori conflict de interese la adresa generalului SRI nu au întârziat să apară în presă.

”Domnu’ Coldea, dacă nu prezentați măcar o chitanță/factură și/sau un extras de cont care să probeze că ați plătit vacanțele petrecute cu prestatorul Ghiță de la Asesoft în Seychelles/Toscana/Paris, care vindea soft (uneori, chiar prin încredințare directă) către SRI, al cărui prim-adjunct sunteți, înseamnă că ați luat șpagă de la el. Și atunci trebuie să vă ia de pe stradă, pentru corupție, doamna Kovesi, ca pe doamna Bica, deși ultima are acasă dovada că și-a plătit camera de la Paris; atunci, când cu doamna Udrea și domnișoara Topoliceanu, știți dumnevoastră când… Dacă, însă, veți prezenta o astfel de dovadă, atunci va trebui să explicați cum vă puteți permite, bugetar fiind, un stil de viață atât de luxos și, mai ales, de ce v-ați plasat singur într-un evident conflict de interese, combinându-vă la șpriț și voie bună cu omul care a încasat multe milioane de euro de la instituția pe care, operativ, o conduceți și care, teoretic, vă și controla în Parlament dacă respectați legea”, a scris jurnalistul România TV Victor Ciutacu pe blogul personal.

La rândul său, realizatorul Antenei 3 Mircea Badea a apreciat că generalul SRI ar trebui anchetat pentru luare de mită și, în anumite situații, pentru conflict de interese.

”Domnia sa poate fi urmărit penal pentru luare de mită, există suspiciuni rezonabile. Domnul Coldea a fost în vacanțe de lux plătite de inculpatul, acum fugar, Sebastian Ghiță care, la datele respective, era contractor cu SRI-ul pe care îl conducea Coldea”, a spus Mircea Badea.

Badea a arătat totodată ce s-a întâmplat într-un alt caz de conflict de interese. ”Știți câtă pârnaie a luat Oana Mizil, soția lui Marian Vanghelie? A luat un an de închisoare cu suspendare. Știți pentru ce? A luat pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, fiind acuzată că își angaja mama la biroul parlamentar”, a mai spus Mircea Badea la Antena 3.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: