MOSIERUL ROMANIEI, SLUGA BINOMULUI ,KLAUS WERNER JOHANNIS ESTE „FOARTE PREOCUPAT” DE DEFICITUL BUGETAR ,DAR ISI APARA CU ARDOARE SI MINIMALIZEAZA TUNUL DE 10 MILIARDE DE EUROI DAT DE GUVERNUL SAU JULIEN CIOCLOS!

12 Ian

Imagine similară

 

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat preocupat miercuri de deficitul bugetar, dar a minimalizat dimensiunea presupusei „găuri” de miliarde de lei pe care ar fi lăsat-o tehnocrații.

Șeful statului a făcut declarații după discuțiile avute cu premierul Sorin Grindeanu și cu ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan.

„A fost o discuție aplicată, o discuțiue în care am analizat efectul primelor măsuri luate de Guvern. Am solicitat și am primit informații despre cum se vede la nivel de Guvern construcția bugetară pentru 2017. După părerea mea – și asta am subliniat -, este foarte important să avem pentru 2017 un buget susentabil, un buget solid, care ține cont de câteva date foarte importante, cum ar fi să ne încadrăm într-un deficit de sub 3%, să avem o alocare de 2% pentru apărare și așa mai departe. Avem promisiunea că aceste lucruri vor fi realizate”, a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă l-au lămurit explicațiile demnitarilor PSD, politicianul de la Cotroceni a răspuns: „Se lucrează pe buget și bineînțeles că discuțiile au fost de natură de a vedea care sunt intențiile Guvernului. Când vom avea bugetul, vom putea ști foarte exact cum s-a lucrat”.

„Datele cu care au venit premierul și ministrul Finanțelor sunt date pe care le-am avut și noi. Am confruntat datele dintr-o parte și din cealaltă parte. Important e să avem un buget care să țină cont de toate aceste condiționări”, a continuat președintele.

Pe de altă parte, chestionat în legătură cu presupusa gaură bugetară de 10 miliarde de lei lăsată de către precedenții guvernanți, Klaus Iohannis a minimalizat importanța ei și a demersului parlamentar de a fi constituite comisii de anchetă pe tema respectivă. Cu toate acestea, Iohannis a arătat că responsabilitatea pentru această situație îi revine guvernării tehnocrate.

„Am discutat foarte pe scurt această chestiune. Din motive pe care nu le cunsoc, s-a vehiculat inițial sintagma de «gaură la buget» – ceea ce nici nu poate fi vorba. E vorba de o sumă care nu s-a realizat, pur și simplu, la încasări, din motive pe care nu trebuie să le explic eu, ci cei care au guvernat. E important să se lucreze foarte, foarte serios pe bugetul pe 2017. Eu am oferit sprijin la nivel de expert pe această chestiune. Cred că este bine s-o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului. Ar fi bine ca cei care se pricep la aceste chestiuni să facă o analiză foarte serioasă și să nu se ducă discuția la nivel de contre politice”, a punctat Iohannis.

Întrebat dacă a discutat cu Dacian Cioloș despre execuția bugetară, Klaus Iohannis a răspuns: „Președintele are foarte puține atribuții pe domeniul economiei. Bineînțeles că am discutat în repetate rânduri despre aceste lucruri, fără însă să fi solicitat eu detalii despre execuția bugetară”.

În continuare, președintele a atras atenția asupra respectării țintei de deficit bugetar.

„Nu va fi deloc ușor de construit un buget pe măsurile deja aprobate și cu încadrarea într-un deficit de 3%, dar el este obligatoriu. Asta este o chestiune care aparține Guvernului, care va veni cu soluții. Asta este problema Guvernului și a Parlamentului: să vină cu un buget sustenabil și care se încadrează în această cerință”, a zis șeful statului.

 

Nu în ultimul rând, presa i-a solicitat lui Klaus Iohannis o reacție la declarațiile predecesorului Traian Băsescu, referitoare la posibile înregistrări cu Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea și Camelia Bogdan.

„A văzut sau a auzit cineva aceste înregistrări? Foarte bine – dacă are aceste înregistrări, să le pună la dispoziția procurorilor”, a încheiat Iohannis.Q1

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: