GHEORGHE DAMIAN ,PRIMARUL DIN CIUGUD -ALBA EXCLUS DIN PSD!

14 Ian

Gheorghe Damian, primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din România, care este şi vicepreşedinte al PSD Alba şi a câştigat al cincilea mandat fără emoții, a fost exclus, vineri seară, din partid.

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat pentru News.ro, că în Comitetul Executiv Judeţean al organizaţiei a avut loc o analiză aprofundată a modului cum s-a desfăşurat campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2016 cât şi a rezultatelor obţinute de organizaţia judeţeană şi s-a decis excluderea din partid a vicepreşedintelui PSD Alba, Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, şi a consilierului judeţean Ioan Florea.

”Sunt nişte probleme interne şi nu aş vrea să intru în detalii. (…) Am început campania de reorganizare, de analiză. Uneori mai trebuie făcută şi curăţenie”, a spus Ioan Dîrzu, refuzând să ofere detalii concrete despre motivele care au stat la baza excluderii celor doi din PSD Alba şi să precizeze cine a făcut această propunere.

La rândul său, primarul exclus a declarat, pentru News.ro, că nu a participat la şedinţă şi a aflat despre excludere de la colegii săi de partid.

”Nu ştiu care sunt motivele şi nu am avut nicio discuţie despre acest subiect. O sa contest şi o sa rămân fidel valorilor acestui partid”, a spus Damian.

Gheorghe Damian este vicepreşedinte al PSD Alba şi primar în comuna Ciugud de peste 16 ani.

Social-democratul care conduce comuna cu cele mai multe fonduri europene atrase în mediul rural a fost reales în 2016 cu 85% din voturi.

Comuna Ciugud are drumuri asfaltate chiar şi între parcelele agricole, internet gratuit în zonele publice, piste de biciclete şi foloseşte energie eoliană şi panouri solare pentru iluminatul public.

Ciugud a atras prin proiecte europene peste 16 milioane de euro, sumă care, potrivit estimărilor, ar fi bugetul comunei pe 50 de ani.

În 21 martie 2016, premierul de la acea dată Dacian Cioloş a lansat în această localitate ”Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate «Reforma Cioloş se întoarce acasă»”, eveniment la care au participat şi ministrul Agriculturii de atunci, Achim Irimescu, fostul vicepremier Vasile Dîncu, precum şi numeroşi fermieri şi primari din zona Ardealului.

Localitatea fusese aleasă tocmai datorită dezvoltării puternice de care s-a bucurat în ultimii 16 ani şi a măsurilor implementate de administraţia locală.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: