DRAGOS BASESCU,NEPOTUL MAFIOTULUI TRAIAN BASESCU ,A FOST CONDAMNAT LA 2 ANI SI 6 LUNI CU SUSPENDARE INTR-UN DOSAR DE TRAFIC DE INFLUENTA!DECIZIA COMPLETULUI NU ESTE DEFINITIVA!

17 ian.

Imagini pentru DRAGOS BASESCU,POZE

Dragoș Băsescu, nepotul fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare într-un dosar de trafic de influență. Decizia magistraților nu este definitivă.

Dragoş Băsescu a fost trimis în judecată, în octombrie 2015, pentru trafic de influenţă. Au mai fost trimis în judecată Ciprian Nistor, acuzat de complicitate la infracţiunile reţinute în sarcina lui Băsescu.

Conform rechizitoriului, în martie 2014, Ciprian Nistor l-a contactat pe omul de afaceri Sandu Staicu, pentru a-l anunţa că Dragoş Băsescu vrea să-l întâlnească. Staicu fusese reţinut de procurorul DIICOT Remus Jurj Tudoran, într-un dosar de spălare de bani, însă Înalta Curte a respins cererea de arestare.

În urma discuţiei cu Nistor, Staicu s-a întâlnit cu Dragoş Băsescu în vestiarul clubului lui Dinu Pescariu, unde nepotul fostului preşedinte l-a invitat într-o saună, i-a arătat o listă cu mai multe firme aflate la dosarul instrumentat de DIICOT, cerându-i 500.000 de euro ca să nu fie arestat şi alte 500.000 de euro ca să primească o sentinţă favorabilă în instanţă.

Omul de afaceri a refuzat oferta, inclusiv cea a eşalonării plăţilor pe o perioadă de doi ani şi încheierea unui contract de consultanţă cu o companie internaţională. Nu a fost impresionat nici măcar de faptul că Dragoş Băsescu a amintit numele procurorului DIICOT în discuţia avută.

Complicele lui Dragoș Băsescu, Ciprian Nistor, recidivist, a fost condamnat, în luna mai a anului curent, la trei ani de închisoare cu executare. El se afla deja în penitenciar, pentru executarea unei alte pedepse, când s-a pronunțat această hotărâre. Partea din dosar care îl privește pe nepotul fostului președinte a fost disjunsă și constituie, în prezent, un dosar separat aflat pe rolul Tribunalului București.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.