Klaus Iohannis este acuzat de fiul omului de afaceri Dan Adamescu că a mințit în Parlamentul European când a declarat că nu-l cunoaște pe tatăl său.

Alexander Adamescu susține că președintele s-ar fi întâlnit cu tatăl său în perioada în care Iohannis nu era primar al Sibiului.

„Bineînțeles că l-a cunoscut pe tatăl meu. În 2008 sau 2009, tatăl meu s-a dus la Sibiu pentru un proiect imobiliar și s-a dus la Primărie, unde s-a întâlnit cu domnul Iohannis, care era primar la vremea aceea. Din câte știu, acel proiect nu s-a concretizat”, a declarat fiul omului de afaceri Dan Adamescu pentru România TV.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, că nu l-a cunoscut personal pe omul de afaceri Dan Adamescu, dar că este gata să susțină procedurile legale prin care să se stabilească adevărul în acest caz.

„Nu l-am cunoscut personal, dar ca președinte al României susțin procesele corecte, relatările media corecte și sunt gata să susțin toate procedurile necesare legale prin care să se stabilească adevărul”, a spus Iohannis, răspunzând unei întrebări în acest sens.