ACTUALIZARE 14:30 Consiliul Suprem de Apărare a Țării a avizat favorabil bugetele pe 2017 ale instituțiilor din domeniul securității naționale, a anunțat președintele Klaus Iohannis, la finalul ședinței.
Cu toate acestea, șeful statului a precizat că bugetul în ansamblu pe care l-a propus Guvernul Grindeanu este prea optimist și problematic.
„Acest buget pe care Guvernul l-a pregătit și e gata să-l trimită în Parlament mi se pare problematic. El prevede o creștere foarte mare a cheltuielilor și, după părerea specialiștilor și a mea, acest buget este prea optimist, este supraevaluat, fără să existe o explicație pertinentă pentru această creștere foarte mare de circa 15%.
Chiar dacă considerăm că economia României va crește, lucru pe care ni-l dorim cu toții, o creștere atât de mare este greu de realizat. În acest context, este cu atât mai greu de realizat de ce bugetele din domeniul securității naționale au fost scăzute”, a susținut Iohannis.
Știrea inițială
Președintele Klaus Iohannis a decis săptămâna trecută convocarea acestei ședințe a CSAT după ce proiectul de buget pentru instituțiile din domeniul securității naționale, transmis de Guvern, a fost primit vineri după-amiază la Secretariatul CSAT.
Guvernul se reunise vineri pentru discutarea proiectului de buget pentru anul 2017.
Administrația Prezidențială a precizat vineri că Executivul a decis, în acest an, să acționeze fără să se coordoneze cu CSAT, stabilind unilateral agenda de aprobare a proiectului de buget pe 2017 privind instituțiile din domeniul securității naționale.
Guvernul își va susține punctele de vedere în privința proiectului de buget pe anul 2017 în ședința CSAT de marți, a afirmat duminică premierul Sorin Grindeanu.
„Vom merge marți, la CSAT (…) Vă spun cu toată fermitatea, ca să nu existe surprize. Ne susținem punctele de vedere și nu există schimbări. Asta este viziunea noastră pentru bugetul pe anul 2017″, a declarat Sorin Grindeanu.
Ședința CSAT va avea loc la ora 12,30 la Palatul Cotroceni și este prima reuniune la care participă membrii Guvernului Grindeanu.