SCHIMB DURE DE REPLICI CU PRIVIRE LA MINERIADA DECLANSATA DE NAZISTUL KLAUS WERNER JOHANNIS LA COMISIA EUROPEANA INTRE NOUL PDL -PSD!

2 feb.

Foto: Comisia Europeană

Situația tensionată din România a fost dezbătută în Parlamentul European, unde mai mulți europarlamentari români din partea Puterii și a Opoziției au avut mai multe schimburi de replici.

 Cristian Bușoi (PNLP) a subliniat în fața Comisiei Europene faptul că românii au ieșit masiv în stradă pentru a stopa ordonanțele de urgență, menite să aducă beneficii politicienilor aflați la Putere. El a solicitat sprijimul pentru efortul președintelui Klaus Iohannis și al societății civile.

300.000 de români au ieșit în stradă doar aseară în București și în alte orașe din România și Europa. Au ieșit să protesteze împotriva unor măsuri de politică penală care oferă unor politicieni o apărare împotriva justuției. Dar noi de obicei trebuie să spunem că nu este o problemă a României și nu trebuie să fie afectată imaginea României.

Sutele de mii care protestează pașnic sancționând politica penală a Guvernului arată că societatea românească a luat-o înaintea unor politicieni.

Majoritatea românilor, președintele Klaus Iohannis, societatea civilă, luptă cu toate armele legale pentru a opri acest abuz al Guvernului. Nu strada încearcă să răstoarne un Guvern legitim ci politicienii de la guvernare consideră că politicienii care au câștigat alegerile, primesc nu responsabilitatea de a guverna conform legii ci privilegiul de a fi peste legea care guvernează țara, punând sub semnul întrebării constituirea statului de drept.

Solicităm Comisiei Europene și Parlamentului European să sprijine eforturile președintelui, instituțiilor sistemului judiciar și să facă demersurile legale și posibile pentru a determina și convinge Guvernul să retragă aceste modificări ale Codului penal.

Ce se întâmplă în Româia nu este o luptă a românilor contra românilor, ci o luptă a societății românești cu o parte a liderilor politici care nu înțeleg că într-o țară a UE legea nu poate fi modificată după bunul lor plac”, a spus Cristian Bușoi.

Săgeți către Macovei

La finele discursului eurodeputații PSD au vrut să-i adreseze o întrebare, dar liderul PNLP a refuzat să accepte, explicând că ”este doar o strategie a socialiștilor pentru a lua cât mai mult cuvântul”.

De partea cealaltă, europarlamentarul Viorica Dăncilă (PSD) a afirmat următoarele:

Guvernul președintelui Iohannis, Guvernul Cioloș a operat 151 de modificări realizate în secret, fără nicio consultare publică. Mai mult, o serie de modificări realizate de Guvernul Cioloș au încălcat fundamental drepturile omului. Spre exemplu, procurorul a primit dreptul de a schimba decizia judecătorului deși justiția se înfăptuiește de către judecător. Aceste modificări nu au făcut obiectul niciunui scandal public, nu au fost sancționate și nu s-a atras atenția nici Comisiei.

Acum este o acțiune mascată de a dărâma Guvernul legitim al României și de a nu ține cont de votul românilor din 11 decembrie. Doamna Macovei, ați lipit o etichetă nedreaptă și neadevărată României. Așa ați pledat și la Referendum și la MCV, din acest motiv nu vă votează românii”, a transmis Viorica Dăncilă.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: