JOACA „DE PUTERE”A URMARIRULUI PENAL RARES BOGAN DE LA IREALITATEA TV AMICUL NAZISTULUI KLAUS WERNER JONANNIS:”REALITATEA TV , PESTE 104 MILIOANE DE LEI DATORII!

21 feb.

Imagini pentru RARES BOGDAN,IOHANNIS POZE

„Nu știu ce probleme au cei de la CNA și cei din alte televiziuni cu stadiul evoluției insolvenței Realitatea TV. Nu asta este discuția, noi rămânem în picioare, orice ar fi, și nu vom ceda. Am trimis astăzi pe fax toate ordinele de plată, așa cum ne solicitase doamna Gubernat. Colega mea a trimis absolut toate ordinele de plată, când am plătit, pentru că știu, stau la cotitură. Nici măcar nu știu dacă cineva a pus-o pe doamna Gubernat“, a declarat Rareș Bogdan în emisiunea „Jocuri de Putere“ de joi, 16 februarie 2017.

Poate că datoriile Realitatea Media SA nu fac obiectul unei discuții la CNA, dar cu certitudine ar trebui să fie obiectul unei îngrijorări din partea ANAF. În aproape șase ani de insolvență, societatea care deține postul de televiziune unde se produce seară de seară Rareș Bogdan nu și-a achitat vreo datorie către stat și a reușit să-și facă unele noi. În 2015, totalul datoriilor către buget era de 92,63 milioane lei. În decursul unui an, până la 31 decembrie 2016, această sumă a crescut cu 14 milioane lei, la peste 104 milioane lei. În euro, această sumă înseamnă peste 23 de milioane. Cea mai mare datorie a Realitatea Media SA este către bugetul asigurărilor sociale, peste 45 milioane lei, obligațiile restante la bugetul de stat depășesc și ele 41 milioane lei.

La asigurările pentru șomaj, televiziunea la care Rareș Bogdan plânge de mila angajaților amenințați de CNA are de plătit aproape 2 milioane. Tot din grijă pentru personalul companiei probabil că au crescut și datoriile față de bugetul asigurărilor de sănătate, la doar 16,6 milioane. În urmă cu doi ani, Victor Ponta acuza postul că se bucură de susținere politică în schimbul unor servicii aduse opoziției de atunci și din acest motiv nu-și plătește obligațiile restante la buget. Dacă e așa sau nu, e treaba celor de la ANAF să afle. Oricum ar fi însă, Rareș Bogdan dă lecții de morală din studioul unei televiziuni care nu a avut bunul-simț să-și plătească datoriile către statul de grija căruia moare realizatorul TV. (R.C.)

Ponta, scrisoare deschisă către PNL: Realitatea TV are datorii de 20 de milioane de lei

Fostul premier Victor Ponta a transmis o scrisoare deschisă, pe Facebook, copreședinților PNL cu privire la situația televiziunii Realitatea TV, companie aflată în insolvență, cu datorii foarte mari către bugetul de stat.
Ponta spunea că lupta împotriva evaziunii fiscale „este la fel de importantă ca și lupta împotriva corupției“ și făcea un apel către liderii PNL să sprijine ANAF pentru o rezolvare a situației anormale în care se afla Realitatea TV.

Publicăm integral scrisoarea adresată de Victor Ponta nu pentru că a fost transmisă de fostul premier al României, ci pentru că scoate în evidență o situație reală a pieței media din România. În timp ce unele companii fac eforturi pentru a fi cu plata datoriilor la zi, altele profită de anumite influențe în mediul economic și politic, pentru a-și eșalona la infinit datorii de milioane de lei. Este exact cazul Realitatea Media, un caz ce nu ar fi trebuit să existe într-un mediu concurențial corect.

Iată, în continuare, integral, scrisoarea din 2015 a lui Victor Ponta, la acea dată premierul României:

Scrisoare deschisă adresată copreședinților PNL – dna Alina Gorghiu și dl Vasile Blaga.

Stimați lideri politici
reprezentanți ai opoziției
parlamentare,

Lupta împotriva evaziunii fiscale este (din punctul meu de vedere, dar și al interesului public) la fel de importantă ca și lupta împotriva corupției! În ultimii 4 ani, doar prin combaterea evaziunii încasările la bugetul de stat au crescut cu peste 4 miliarde de Euro (comparativ – primele 8 luni din anul 2015 față de perioada similară din 2012). Adoptarea de către Parlament a noului Cod al Insolvenței a reprezentat un ajutor important în acest sens.

Doresc însă, în acest context, să vă atrag atenția asupra unei societăți comerciale care eludează grav prevederile legale și obligațiile fiscale – afirmând însă, în același timp, că se bucură de protecția și sprijinul Partidului Național Liberal, pe care cu onoare îl reprezentați.

Azi, 8 septembrie 2015, se împlinesc exact 4 ani de când SC „Realitatea Media“ SA a fost declarată în stare de insolvență. La momentul declarării insolvenței, datoriile către Bugetul de stat consolidat erau în sumă de 36,04 milioane RON. La 4 ani de la acel moment, respectiva societate nu doar că nu a plătit nimic din datorie, dar a acumulat, în plus, 56,59 milioane de RON (neplătind nimic din datoriile curente pe care orice altă firmă sau persoană fizică le achita conform legii). În total, datoriile actuale către Bugetul de stat consolidat sunt azi de 92,63 milioane RON (peste 20 milioane Euro) și în fiecare zi se acumulează noi sume!
ANAF a întreprins toate măsurile legale posibile (cerere faliment la Tribunalul București Secția a VII-a civilă, sesizare penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, sesizare CSM), însă toate acestea au rămas fără efect concret până în prezent, fiind „în lucru“ (ceea ce evident că arată o disfuncționalitate în activitatea judecătorului sindic responsabil).

În toată această perioadă însă, reprezentanții SC „Realitatea Media“ SA au afirmat public că se bucură de „protecția“ PNL, deoarece sprijină activitatea partidului dvs. și critică activitatea Guvernului și a celorlalte formațiuni politice. Precizez că activitatea editorială a postului de televiziune aparținând respectivei societăți îmi este total indiferentă, fiind atribuția Consiliului Național al Audiovizualului să verifice aceste aspecte legale.

Ceea ce însă este în obligația ANAF și reprezintă o prioritate absolută a Guvernului este combaterea evaziunii fiscale și tratamentul egal al tuturor contribuabililor. În țara noastră trebuie să înceteze vechea separație între cei care plătesc corect taxe și impozite (inclusiv firme aflate în competiție directă) și „șmecherii cu protecție politică“, cei care își permit timp de 4 ani să nu plătească niciun leu din obligațiile legale către bugetul de stat! În plus, impunitatea respectivului contribuabil față de sancțiunile normale în cazuri grave de evaziune fiscală este un mesaj extrem de negativ și distorsionează grav competiția corectă pe piața media.

Având în vedere situația creată prin afirmațiile reprezentanților societății respective și prin sprijinul constant al partidului dvs. față de activitatea acestora, vă adresez public două întrebări concrete:

  1. Considerați că SC „Realitatea Media“ SA trebuie să plătească cei 92,63 milioane RON (peste 20 milioane Euro) datorați la bugetul consolidat de stat, sume acumulate prin neplata timp de 4 ani a taxelor și impozitelor datorate? Da sau Nu (fără „dacă“ și „parcă“).
  2. În cazul în care partidul dvs. va ajunge la guvernare, veți continua eforturile legale ale ANAF de recuperare a acestei sume uriașe sau veți considera că aceștia trebuie „iertați“, ca un fel de recompensă pe care trebuie să o acordați pentru sprijinul politic pe care partidul dvs. îl primește în această perioadă? Da sau Nu?

Ținând cont de suma importantă (peste 20 milioane Euro), de timpul lung scurs (4 ani) și mai ales de importanța subiectului în discuție pentru milioanele de cetățeni și de firme care plătesc cu onestitate taxele și impozitele legale, vă rog să îmi răspundeți în mod responsabil, și nu politicianist.

Vă atașez alăturat tabelul detaliat cu datoriile la zi și sunt gata să vă pun la dispoziție orice alte date considerați necesare.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsurile dvs.

Victor Ponta,

Prim-ministru al Guvernului României.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: