MINISTRUL INTERIMAR ANA BIRCHALL,SURPRIZA DE LA BILANTUL DNA,CARE I-O LASAT CU GURA CASCATA PE TANDEMUL JOHANNIS+KOVESI!

23 feb.

Premieră la bilanțul DNA. Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a subliniat că s-au dublat achitările și că, deși prejudiciile identificate sunt foarte mari, recuperarea lor rămâne o problemă. 

 ”Remarcăm faptul că din inculpaţii trimişi în judecată în anul 2016, 114 sunt persoane juridice, ceea ce reflectă o aplecare a procurorilor anticorupţie pentru utilizarea noilor instrumente de drept penal, aşa cum este răspunderea penală a persoanei juridice. Conform aceluiaşi raport, constatăm că numărul persoanelor achitate a crescut în 2016, semnificativ faţă de 2015. De la 35 în 2015, la 74 în 2016. Suntem convinşi că vor fi identificate cauzele acestei creşteri, precum şi măsurile de corectare a situaţiei”, a afirmat Ana Birchall. Ea a subliniat că ”Nu rezultă din raportarea prezentată dacă toate bunurile care au fost obiectul măsurilor de indisponibilizare au fost identificate şi localizate pentru ca, pe viitor, să putem recupera aceste sume, după definitivarea procesului penal. Recuperarea integrală a prejudiciului trebuie să rămâna în continuare o prioritate”.

Avocatul Lucian Bolcaș a comentat, la Antena 3, că ”Ana Birchall a punctat ceea ce lipsește din acest raport, neîmplinirile. Sunt aspecte importante și am certitudinea că noul ministru al Justiției va fi cel va pune ordine în lucruri. Justiția românească are o șansă extraordinară. Ministrul Justiției este un adevărat profesor universitar. Cred că trebuie să se termine cu bătaia de joc.”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: