PRESEDINTELE COMISIEI EUROPENE,JEAN CLAUDE JUNCKER DESPRE O …EUROPA CU MAI MULTA VITEZE?,IN TIMP CE SLUGA OCULTEI MONDIALE LA BUCURESTI,PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS SI MITINGISTII SOROSISTI VOR DUCE ROMANIA LA COADA EUROPEI!

1 mart.

Juncker, măsura șoc pentru țările din Est.Bucuria Mitingistilor Sorosisti ai gauleiterului nazi”coruptul care ucide”KLAUS WERNER JOHANNIS!

Imagini pentru IOHANNIS,MERKEL,JUNCKER POZE

Cand EUROPA fierbe prin iesirea Marii Britanii din UNIUNE,cand se TRASEAZA noua POLITICA din UNIUNEA EUROPEANA,iata ca Romania nu este NICAIERI deoarece Presedintele este MORT.Bine nu era el prea viu in a APARA interesele Romaniei nici cand era in viata.Sper ca europalamentarii romani din PSD si ALDE sa poata sa sustina interesele Romaniei si sa nu lase ca Romania sa fie considerata o Tara de mana a doua. Astept ca cei din Uniunea Europeana sa constate si ei DECESUL lui IOHANNIS si sa ia in consideratie parerile Europarlamentarilor Romani in lipsa Presedintelui. SARACA TARA BOGATA condusa pana acum de un TANTALAU.!

În cursul unei conferinte organizate la Bruxelles cu privire la drepturile sociale, Jean-Claude Juncker a pledat pentru o măsură care ar avea conotații grave pentru România și statele membre UE din Est.

Mai exact, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a pledat luni pentru introducerea unui „salariu social minim” mai întâi în zona euro, apoi în toate țările Uniunii Europene.

Juncker, aflat într-o controversă cu firmele offshore, a trecut în partea opusă și a cerut companiilor să adopte un salariu minim pentru a combate angajarea de muncă mai ieftină, precizând că fiecare stat este liber să-și stabilească nivelul.

Un posibil scenariu potrivit căruia UE s-ar alinia pe salariul minim la nivelul Germaniei, Franței sau Belgiei, țări precum România, Bulgaria și alte state care nu pot face față productivității vor avea de suferit.

O astfel de măsură, ar avea consecințe foarte grave. Astfel, ar conduce la relocalizarea fabricilor în Germania și în țări puternic industrializate care și-ar extinde producția din țările lor.

Desigur sindicatele ar saluta metoda, dar o astfel de măsură ar împinge în afara Uniunii Europene statele slab dezvoltate. Totodată, țările vestice și-ar putea extinde producția mai spre Est în căutare de forță de muncă ieftină.

Norica Nicolai, ÎNGRIJORATĂ: Reformă destul de dificilă în UE

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, va prezenta mâine ”carta albă” în Parlamentul European. Va cuprinde, în câteva puncte, ce va face UE după ieșirea Marii Britanii. Jean-Claude Juncker vorbea despre o Europă cu două viteze, în care cooperarea dintre anumite țări să se aprofundeze, fără ca alte state UE să urmeze același ritm. 

Problemele cu care se confrunta Uniunea Europeana provin din modul greoi de luare a deciziilor, lipsa cadrului democratic, comportamentul diferit al statelor membre (noi, vechi, etc) si altele. Solutiile sunt urmatoarele;
– putere mai mare acordata Parlamentului European si mai mica Comisiei Europene care se comporta ca un satrap;
– deciziile Parlamentului European sa fie obligatorii pentru toate statele membre;
– politica fiscala comuna- acelasi nivel de taxare in toata Europa (procentual vorbind);
– politica energetica comuna si acelasi pret al energiei si combustibililor peste tot;
– politica bugetara comuna, toate bugetele statelor bagate la comun si uniformizate toate reglementarile bugetare;
– extinderea zonei euro si a spatiului Schengen pentru toti membri;

Fara masurile astea, UE e pierduta. Mitingistii din Piata Victoriei ar trebui sa stie ca deja Juncker a renuntat la Estul Europei. Oricum, ce sa mai caute aici ? Au scapat de criza luandu-ne ca piete, au cumparat deja utilitatile publice din Est, au controlul asupra institutiilor de forta din Europa de Est (bineinteles fostele Securitati comuniste, dar bune si alea, nu ?), toate resursele de sol si subsol.

Europarlamentara Norica Nicolai a afirmat ”Așteptăm cu foarte mare interes să vedem propunerile pe care le va face. Probabil că va face propuneri în spiritul celor trei rapoarte adoptate săptămâna trecută în PE, chiar dacă cu un vot la limită, care vizează o viitoare construcție a UE”.

”Pe mine mă îngrijorează”

”Ne așteptăm să susțină în continuare o Europă cu două viteze, pentru că aceasta este tendința, de a întări eurozona și asta presupune o schimbare de tratat și ideea lui Guy Verhofstadt, la care a renunțat sub presiune, dar a fost o renunțare de moment, ca votul să fie diferit în chestiuni care privesc eurozona să-l dea doar deputații care provin din acele state membre, toate astea și viitoarea construcție a modului în care se vor lua deciziile cel puțin pe mine mă îngrijorează, nu mai pot vorbi despre o UE coezivă.” a mai subliniat europarlamentara.

Reformă dificilă în UE

Norica Nicolai nu crede că este o retorică politică în contextul alegerilor din Franța și Olanda, dar mai ales din Germania: ”Foarte multe din proiectele menite să scoată Europa din criză au eșuat și lucrurile nu funcționează deloc bine în continuare. Nu reușesc să găsească nici soluții viabile la migrație, nici la politicile de azil, nici la ocuparea tinerilor, acum urmează și o directivă care privește lucrătorii detașați. Sunt state  membre care nu vor să dea drepturi egale celor care lucrează pe teritoriul lor și provin din alte state. Toate lucrurile astea sunt motive care mă fac să cred că vom asista la o reformă destul de dificilă în UE, dar depinde și de alegeri, ce se va întâmpla în Germania și Franța”.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a pledat joi pentru o Europă cu mai multe viteze, în urma crizei care s-a declanșat în cadrul Uniunii Europene în 28 aprilie anul trecut după votul britanic în favoarea Brexit, relatează France Presse.

„Vrem ca UE să avanseze? Și nu ar trebui ca aceia care vor să avanseze mai rapid să o poată face fără a-i deranja pe ceilalți, instituind o construcție mai structurată, deschisă întregii lumi?”, a întrebat retoric Juncker în cursul unei conferințe la Universitatea catolică francofonă din Louvain-la-Neuve (UCL), în apropiere de Bruxelles.

„Nu mai suntem la ora la care să ne imaginăm că vom putea face toți același lucru împreună”, a recunoscut Juncker în fața studenților la drept de la UCL, în intervenția sa „Europa: o viziune a viitorului”.

„Aș pleda în acest sens în cursul zilelor care vor urma”, a precizat el, în timp ce Comisia urmează să publice în curând o „Carte albă” înaintea summitului european din 25 martie, la Roma, care va marca cea de-a 60-a aniversare a Tratatului fondator al UE. Summitul în 27, fără Regatul Unit, va fi simbolic pentru această perioadă în care UE este marcată de crize repetate, relatează Agerpres.

Zi DECISIVĂ pentru Uniunea Europeană. România, AFECTATĂ

Miercuri este o zi decisivă pentru viitorul Uniunii Europene și pentru fondurile structurale ale României. Brexitul ar putea aduce Uniunii Europene o gaură de 10 miliarde de euro, Marea Britanie fiind printre principalii contributori. Astfel s-ar putea reduce considerabil fondurile pentru dezvoltarea unor state „dependente” de banii europeni. 

Președintele CE, Jean-Claude Juncker va prezenta miercuri o cartă albă care va prezenta viitorul UE, fără Marea Britanie, așteptată cu sufletul la gură de întreaga Europă.

Îngrijorările sunt cu atât mai mari cu cât comisarul european pentru buget, Günther Oettinger a avertizat despre impactul bugetar pe care îl va avea ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar. Astfel, după ce Uniunea Europeană va pierde unul dintre cei mai mari contribuitori la buget, există două scenarii plauzibile:

1. Toate țările UE să contribuie cu mai mulți bani

2. Să fie reduse proiectele, iar astfel să se economisească bani

Iată ce spune Oettinger:

„Nu cred că statele care sunt contributoare nete sunt pregătite să își asume în totalitate contribuția Marii Britanii”, a declarat Günther Oettinger într-un interviu pentru cotidianul economic german Handelsblatt.

Însă „Polonia și alte state beneficiare nete nu vor accepta nici ele ca ajutoarele pentru regiunile structural mai slab dezvoltate să fie reduse cu nouă miliarde de euro pe an. Trebuie să găsim calea cea mai bună”, a subliniat el.

Cum poate fi afectată România

În mod clar, statele „dependente” de fondurile europene, precum România ar putea avea de suferit. Comisia Europeană ar putea reduce fondurile. Totodată, vor exista presiuni uriașe din partea unor țări precum Polonia, Cehia sau Slovacia care vor dori o continuare a finanțării europene. România, prin Guvernul Cioloș și-a luat deja măsurile necesare, reușind un record negativ legat de absorbția fondurilor europene.

Totodată, Jean-Claude Juncker a dat deja semnalul ‘spargerii’ UE, vorbind despre o uniune cu două viteze.

El dorește ca unele state membre să își poată aprofunda cooperarea mai rapid, fără ca restul blocului comunitar să trebuiască să urmeze același ritm. Ideea a provocat deja îngrijorarea unora dintre țările mai sărace din estul UE.

Președintele CE va merge în Parlamentul European miercuri după-amiaza, după ce va prezida o reuniune specială a comisarilor.

Juncker, Cartă Albă. Ce a cerut Europei

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a publicat miercuri liniile de reformă pentru ca Uniunea Europeană să deschidă ‘un nou capitol’ în istoria sa post-Brexit, cerându-le celor 27 de lideri europeni să dea dovadă de ‘unitate și de leadership’, informează AFP.

Summitul european prevăzut să se desfășoare la Roma, la 25 martie, când se vor sărbători 60 de ani de la fondarea blocului comunitar, ‘trebuie marcat de începutul unui nou capitol’, a apreciat Juncker, într-o ‘Cartă albă’ care conține aproximativ 30 de pagini și în care sunt trecute în revistă scenariile privind viitorul Europei, relatează Agerpres.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: