POETUL MIRCEA DINESCU AUDIAT IN DOSARUL REVOLUTIEI!

2 mart.

Continuă audierile în dosarul Revoluției. Scriitorul Mircea Dinescu s-a prezentat joi dimineață la Parchetul General pentru a fi audiat ca martor în acest dosar.

La sosire, Dinescu le-a spus jurnaliștilor, în ce privește dosarul, că i se pare că „jucăm” într-o telenovelă.

„Păstrând proporţiile, mă simt ca Nicolae Bălcescu care după ce a condus revoluţia de la 1848 dacă ar fi trăit, ar fi chemat în 1875 să-şi dea cu părerea ce s-a întâmplat atunci. Mie mi se pare că jucăm într-o telenovelă fiindcă ani de zile în care ar fi trebuit să se discute ce s-a întâmplat atunci, s-au făcut tot soiul de comitete şi comiţii şi s-a îngropat chestia. După 27 de ani să chemi oamenii care au participat atunci? Ce să mai afli?”, a spus Dinescu.

Totodată, Dinescu a afirmat în fața presei că poate acum ar fi fost mort dacă, în decembrie 1989, Ion Iliescu nu ar fi venit la Televiziune.

„Poate dacă nu ieşea Iliescu la televizor acum depuneaţi o floare pe mormântul meu şi nu numai al meu”, a afirmat Mircea Dinescu.

El a adăugat că toţi generalii de Armată şi de Securitate care trebuiau să plece cu Ceauşescu au venit de partea lui Iliescu.

În același dosar a fost audiat miercuri și fostul premier Petre Roman, tot în calitate de martor.

Au mai fost audiați în calitate de martori europarlamentarul Laszlo Tokes, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, fost membru al Biroului Executiv al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, dar și alți foşti membri ai Consiliului Frontului Salvării Naţionale.

Procurorii militari au dispus, în 1 noiembrie 2016, extinderea urmăririi penale in rem, pentru infracţiuni contra umanităţii.

În vara anului trecut, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale în acest dosar.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: