SMECHERASUL DE PROFESIE”PILOTUL AMERICAN”,NIELS SCHNECKER ,EVREUL -KHAZAR,DEVENIT „ANALIST POLITIC” LA RTV SI GAFELE IMPARDONABILE PE CARE LE FACE!

4 mart.

Niels Schnecker este o prezenţă constantă în emisiunile TV, deşi, parafrazîndu-l pe Dem Rădulescu, nu ştim ce-l recomandă: vocea sau talentul său? Haios, cu o biografie incertă, în care scrie că a fost pilot pe F 16, că ştie nouă limbi, că are centură neagră Kung Fu sau că a vizitat 124 de ţări, Niels are cu certitudine talentul ventilatorului!

În urmă cu cîteva zile, într-o intervenţie prin Skype de la Madrid, Niels Schnecker a dat însă cu nuca în perete. Deşi în platoul din Bucureşti al RTV erau mai mulţi avocaţi, Niels a intrat într-o polemică juridică, susţinînd teza absurdă că procurorii, în calitate de acuzatori, trebuie să strîngă într-un dosar DOAR probe care acuză pe cineva, rolul aducerii de probe în apărarea inculpatului revenind, în viziunea fostului pilot, DOAR avocatului său!

În zadar au încercat invitaţii din platou să-l convingă că este în totală eroare, Niels al nostru a ţinut-o langa cu părerea lui. Pentru că sînt mulţi cei care cred la fel ca Niels Schnecker, să lămurim definitiv chestiunea în discuţie.

Rolul procurorului în instrumentarea unui dosar este prevăzut în Noul Cod de procedură penală, Cap. I Reguli generale, la art. 100, care are titlul „Administrarea probelor”. Iată ce se scrie chiar la aliniatul (1):

În mod normal, în faţa acestei dovezi, discuţia ar trebui să se încheie cu scuzele lui Niels Schnecker. Văzînd însă încăpăţînarea sa, preventiv, precizăm că şi Vechiul Cod de procedură penală avea acelaşi conţinut, dar la art. 202. Mai mult chiar, vechiul Cod de procedură penală era mult mai categoric, OBLIGÎNDU-L pe procuror să strîngă probe şi în favoarea învinuitului sau inculpatului, iar această obligaţie rămînea valabilă – atenţie! – „chiar dacă învinuitul sau inculpatul recunoaşte fapta”, prevedere care a dispărut din Noul Cod de Procedură Penală! Iată care era conţinutul art. 202 al Vechiului Cod de Procedură Penală, cel care data încă din vremea comunismului:

Sperăm ca aceste lămuriri să fie de folos şi altora, care fac această confuzie, presupunînd că, în cursul urmăririi penale, procurorul trebuie să adune doar probe în acuzare. Nu, nici vorbă, căci urmărirea penală nu are drept scop învinuirea cuiva, ci aflarea adevărului, iar acesta nu se poate afla decît cu toate probele pe masă: şi cele în acuzare, dar şi cele în apărarea inculpatului!

Niels Schnecker trăieşte acum mai mult la Madrid, după ce soţia sa a fost numită consilier economic al Ambasadei și conduce Biroul de promovare economică şi comercială al României în Spania, ca răs-plată pentru susţinerea lui Klaus Iohannis de către soţul său! Interesant este că Niels Schnecker declarase că a fost şi consilier al lui Crin Antonescu, informaţie negată de fostul preşedinte al PNL!

Adevărul este că, în permanenţă, Niels este şi Schnecker, dar şi puţin cam şmecher!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: