A INCEPUT SEDINTA CSAT!

21 mart.

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a început, marți, la Palatul Cotroceni, printre subiectele de pe ordinea de zi aflându-se mandatul României pentru Summitul NATO de la Buxelles.

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a declarat că la ședința CSAT se va discuta și despre achiziționarea corvetelor. „Nu cred că sunt probleme, dar cu siguranță asta va fi o chestiune care va fi discutată în CSAT”, preciza Iohannis.

Administrația Prezidențială a anunțat că pe ordinea de zi a ședinței CSAT, condusă de președintele Klaus Iohannis, sunt incluse și subiecte referitoare la stadiul îndeplinirii, în anul 2016, a Programului privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă, precum și activitatea desfășurată de către instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale în 2016 și principalele obiective pentru acest an.

În cadrul reuniunii se vor mai analiza activitatea desfășurată anul trecut de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică și de Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), precum și Planul de activitate pentru anul 2017.

Administrația Prezidențială a precizat că în cadrul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea națională.

Luni, purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a precizat că desecretizarea protocoalelor dintre DNA și SRI nu se va afla pe agenda CSAT. „Nu se va afla pe agenda acestei ședințe un astfel de subiect, dar dacă vor exista solicitări punctuale la un moment dat acestea vor fi analizate și vor fi date răspunsuri în conformitate cu analizele respective”, a spus Dobrovolschi.

Ultima ședință a CSAT a avut loc pe 31 ianuarie și a fost prima la care au participat membri din Cabinetul Grindeanu.

AGERPRES

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: