PENALUL PUSCARIABIL ,KLAUS WERNER JOHANNIS CONDUCE SEDINTA CSAT ,CARE II VA DA MANDAT PENTRU SUMMITUL NATO DE LA BRUXELLES SI ACHIZITIA DE CATRE ROMANIA A CORVETELOR PENTRU FLOTA MARITIMA!

21 mart.

Ședinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a început, marţi, la Palatul Cotroceni, printre subiectele de pe ordinea de zi aflându-se mandatul României pentru Summitul NATO de la Bruxelles și achiziția de către România a corvetelor pentru Flota Maritimă.

 

Ședința este condusă de preşedintele Klaus Iohannis. Pe agenda întâlnirii sunt incluse şi subiecte referitoare la stadiul îndeplinirii, în anul 2016, a Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă, precum şi activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în 2016 şi principalele obiective pentru acest an.

În cadrul reuniunii se vor mai analiza activitatea desfăşurată anul trecut de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică şi de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), precum şi Planul de activitate pentru anul 2017.

Administraţia Prezidenţială a precizat că în cadrul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională.

Un subiect aflat pe ordinea de zi este achiziția de către România a corvetelor pentru Flota Maritimă. Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că la şedinţa CSAT se va discuta şi despre achiziţionarea corvetelor. „Nu cred că sunt probleme, dar cu siguranţă asta va fi o chestiune care va fi discutată în CSAT”, preciza Iohannis.

În ședința de Guvern de joia trecută, s-a decis abrogarea Hotărârii de Guvern dată de Guvernul Cioloș, anul trecut, privind aprobarea programului strategic de înzestrare ”Corvetă multifuncţională. Ministrul Apărării, Gabriel Leş, spune că Executivul va continua acest proiect şi va viza realizarea acestor nave pentru Forțele Navale tot în România.

Luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a precizat că desecretizarea protocoalelor dintre DNA şi SRI nu se va afla pe agenda CSAT. „Nu se va afla pe agenda acestei şedinţe un astfel de subiect, dar dacă vor exista solicitări punctuale la un moment dat acestea vor fi analizate şi vor fi date răspunsuri în conformitate cu analizele respective”, a spus Dobrovolschi.

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc pe 31 ianuarie şi a fost prima la care au participat membri din Cabinetul Grindeanu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: