IN MESAJUL TRANSMIS CU OCAZIA SARBATORIRII”ZILEI NATO IN ROMANIA”,NAZISTUL KLAUS WERNER JOHANNIS ,A MINTIT DIN NOU: ROMANIA ESTE LASATA FARA SUPORT DIN PARTEA NATO,DAR BOLNAVUL ASPERGER PENALUL SOROSIST KLAUS WERNER JOHANNIS ESTE DE PARTEA NATO ,FARA COLONIA ROMANIKA!”

2 apr.

Imagini pentru iohannis,soros ,pozeImagini pentru iohannis,soros ,poze

 

În mesajul transmis cu ocazia sărbătoririi ”Zilei NATO în România”, președintele Klaus Iohannis a transmis că apărarea colectivă aliată înseamnă mai mult decât oricând conștientizarea că securitatea fiecărui stat poate fi asigurată mai eficient împreună decât separat.

”Astăzi, 2 aprilie 2017, sărbătorim, ca în fiecare primă duminică a lunii aprilie, „Ziua NATO în România”. Momentul marchează aderarea țării noastre la cea mai puternică alianță politico-militară din istorie și la o comunitate de valori și principii, dintre care se disting respectul față de democrație și statul de drept. Astfel, de aproape un deceniu și jumătate, cetățenii români se bucură de cele mai puternice garanții de securitate și apărare din istoria noastră națională modernă. Pentru România, NATO a devenit parte a identității noastre ca națiune și, în același timp, calea de materializare a intereselor naționale de securitate. Alianța a oferit României democratice șansa de a-și valida ireversibil vocația democratică și pro-occidentală”, arată Iohannis în mesaj.

Apartenența la NATO și la Uniunea Europeană, fundamentele politicii noastre externe

”Apărarea colectivă aliată înseamnă, astăzi, mai mult decât oricând, conștientizarea faptului că securitatea fiecărui stat poate fi asigurată mai eficient împreună decât separat. Alianța Nord-Atlantică se adaptează continuu la provocările și amenințările pe care mediul de securitate le generează permanent, fiind capabilă să-și conserve valorile, idealurile și misiunea fundamentală”, mai spune președintele.

Iohannis reamintește faptul că la Summitul NATO de la Varșovia s-a decis consolidarea capacității de apărare colectivă pe Flancul Estic al Alianței, iar la reuniunea la nivel înalt de la Bruxelles din luna mai vor fi evaluate progresele.

”La Summitul NATO de anul trecut de la Varșovia, am decis să consolidăm capacitatea noastră de apărare colectivă pe Flancul Estic al Alianței, astfel încât să fim mai bine pregătiți în a genera simultan descurajarea și apărarea, în paralel cu asigurarea deschiderii către dialog și parteneriate cu statele care împărtășesc valorile și principiile comunității euroatlantice. Foarte curând, la reuniunea la nivel înalt NATO de la Bruxelles din luna mai a acestui an, vom evalua, împreună cu ceilalți șefi de stat și de guvern din statele membre, progresele din ultimul an și vom urmări îndeaproape consolidarea relației transatlantice în scopul păstrării unui mediu de securitate stabil pentru toți cetățenii noștri”, adaugă președintele.

România va continua să-și întărească profilul credibil strategic în interiorul NATO

”Suntem și vom fi alături de aliații noștri în teatrele de operații, în structurile de comandă și în centrele de pregătire, precum și în structurile politico-militare unde se pun bazele securității colective a tuturor cetățenilor din țările aliate și partenere. Vom fi acolo pentru a putea spune cu mândrie nu doar că România este în NATO , ci și că NATO înseamnă și România”, conchide președintele.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: