STRANIA DECLARATIE A MINISTRULUI JUSTITIEI ,TUDOREL TOADER IN LEGATURA CU PRESEDINTELE PSD SI PRESEDINTE AL CAMEREI DEPUTATILOR ,LIVIU DRAGNEA!

5 apr.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că a elaborat proiectul de lege privind modificarea Codului penal şi Codului de procedura penală în acord cu deciziile CCR.

Cu acest prilej, ministrul Toader a făcut o declaraţie cel puţin ciudată, potrivit căreia nu consideră că trebuie să se justifice în fața liderilor coaliției în privința raportului de evaluare a lui Lazăr și Kovesi. În schimb, dacă va fi invitat la ședința coaliției, este dispus să le explice mai bine conținutul acestui raport.

Astfel, răspunzând unor întrebări ale presei referitoare la nemulțumirea liderului PSD, Liviu Dragnea, în ce privește modul în care ministrul a realizat raportul de evaluare pentru Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr, Toader a spus: „De ce trebuie să-i răspund eu? Eu am făcut evaluarea mea. Nu cred că eu trebuie să răspund. Dacă mă vor întreba, voi răspunde, dar nu prin intermediul presei. Dacă voi fi invitat, voi merge ( în faţa coaliţiei -n.r.). Dar reţineţi, dacă voi fi invitat. Nu mă duc ca să mă justific, ci ca să mă fac bine înţeles”.

Nu are de ce să-mi fie teama, eu sunt rectorul Universității, a subliniat Tudorel Toader”, întrebat despre o posibilă remaniere.

„Modificările vizează strict punerea de acord a Codurilor cu deciziile CCR, nimic mai mult, nimic mai puţin”, a precizat Tudorel Toader referitor la modificarea Codului penal şi Codului de procedura penală.

Ministrul a mai anunţat că a fost elaborat, de asemenea, proiectul de lege privind transpunerea directivei europene privind confiscarea extinsă.
Termenul a expirat de multă vreme, riscăm sancţiuni şi cu prioritate am elaborat proiectul de transpunere a acestei directive”, a precizat ministrul.

Ministrul a mai spus că, în acest moment, sunt 45 de posturi vacante în cadrul instituției și că în perioada următoare se vor demara procedurile pentru ocuparea acestora, în prezent existând o supraîncărcare a activității.

Întrebat despre demersurile privind un audit extern la DNA, Parchetul general și DIICOT, Tudorel Toader a spus că o astfel de evaluare nu a mai fost făcută de 10 ani. De asemenea, ministrul a precizat că o evaluare se poate face atât pentru ce s-a făcut și pentru ce nu s-a făcut.

Avem un fel de inflație legislativă. Legile noastre nu au cursivitate, coerență, pentru că multe modificări intervin pe parcurs, fara ca ele sa se complteze, să aibă cursivitate.

În ceea ce priveşte conflictul de interese, ministrul a explicat că s-a dat un aviz negativ, de nesusținere legislativă „pentru că venim cu proiectul nostru”.

Tudorel Toader a mai precizat că nu va exista un prag pentru abuzul în serviciu.

„Eu voi da drumul la proiectul de lege fără prag, pentru că, în dispozitivul deciziei Curții, nu se vorbește de prag. (…) Proiectul de lege (…) îl voi trimite în dezbatere publică și în procedură parlamentară, nu va fi ordonanță. Va trece pe la comisiile juridice. (…) Când va ajunge acolo unde se va întâlni cu domnul ministru Iordache dumnealui (…) poate să intervină, în limita competențelor constituționale, asupra textului de lege, pentru că noi suntem inițiatori, iar dânșii sunt decidenți”, a mai declarat Toader referindu-se la abuzul în serviciu.

Referitor la supraaglomerarea din penitenciare, Toader a admis că este o realitate supraaglomerarea din penitenciare, este o realitate condițiile din penitenciar.

(..)Soluţii sunt foarte multe, unele pe termen scurt, altele pe termen lung. Un exemplu poate fi şi proiectul cu graţierea, dar o graţiere rezolvă în mică parte problema din penitenciare.

O altă problemă este modernizarea penitenciarelor, o alta de a construi noi penitenciare. Cea mai bună soluţie e de a face prevenţie ca să nu mai ajungă lumea în penitenciare. O altă solutie este cu brăţara, eu personal nu am găsit o soluție magică, dar cred în combinarea acestor soluţii”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: