RASTURNARE DE SITUATIE IN CAZUL MOLDOVEANULUI TRAIAN BASESCU:”UITE CETATENIA,NU E CETATENIA!”

8 Apr

Curtea de Apel Chişinău a respins, până la judecarea pe fond a cauzei, solicitarea lui Traian Băsescu de suspendare a decretului prin care preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească. Astfel, a fost acceptat recursul lui Dodon împotriva deciziei Judecătoriei Chişinău prin care fusese admisă suspendarea decretului.

Decizia Judecătoriei Chişinău a fost casată.

„Se admite recursul declarat de către reprezentantul lui Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova, Maxim Lebedinschi. Se casează încheierea Judecătoriei Chişinău (sediul central) din 20 martie 2017, prin care a fost admisă cererea avocatului Andrei Bivol în interesele lui Băsescu Traian cu privire la aplicarea măsurilor de asigurare a acţiuni intentate lui Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova cu privire la anularea Decretului Preşedintelui Republicii Moldova nr. 16-VIII din 03 ianuarie 2017 privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova şi s-a suspendat executarea Decretului Preşedintelui Republicii Moldova nr. 16-VIII din 03 ianuarie 2017 privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova până la examinarea cauzei în fond”, a decis Curtea de Apel.

Solicitarea avocatului lui Traian Băsescu a fost respinsă ca neîntemeiată, iar decizia este irevocabilă.

„Se soluţionează problema în fond şi se emite o decizie sub formă de încheiere prin care, se respinge ca neîntemeiată cererea avocatului Andrei Bivol în interesele lui Băsescu Traian cu privire la asigurarea acţiunii prin suspendarea executării Decretului Preşedintelui Republicii Moldova nr. 16-VIII din 03 ianuarie 2017 privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova până la examinarea cauzei în fond, în pricina civilă la cererea de chemare în judecată formulată împotriva lui Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova cu privire la anularea Decretului Preşedintelui Republicii Moldova nr. 16-VIII din 03 ianuarie 2017 privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova. Decizia este irevocabilă”, menționează instanţa.

Traian Băsescu şi soţia sa Maria au primit cetăţenia Republicii Moldova în luna octombrie a anului trecut. La începutul lunii ianuarie, Igor Dodon a semnat un decret prin care i-a retras cetăţenia lui Băsescu. Ulterior, Băsescu a atacat la curtea Supremă de Justiţie (CSJ) decretul lui Igor Dodon, iar în februarie CSJ a decis că solicitarea este de competenţa Judecătoriei Chişinău.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: